Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τα αναπάντητα ερωτήματα για την Τσακώνα-Η Μεσσηνία με τσαμπουκά ανοίγει το δρόμο

1. Δεν αρκεί να επιδείξει μόνο ζήλο η Δικαιοσύνη για την απόδοση οφθαλμοφανών ευθυνών. Χρειάζεται, κυρίως και πρώτα - πρώτα, η πολιτική βούληση των κυβερνώντων να αποδώσουν ευθύνες, παρέχοντας όλα τα στοιχεία και τις αναγκαίες αποδείξεις. Δηλαδή, η τόλμη να αποδεχθούν ευθύνες και παραλείψεις τους και επιτέλους, ζητώντας έστω συγγνώμη, να εκτελέσουν ετεροχρονισμένα τα δέοντα.

2. Το δεύτερο και τρίτο ερώτημα, με το οποίο αποδίδεται, κατά την γνώμη μας, απ' ευθείας ιδιοτέλεια στη Δικαιοσύνη και το Ελεγκτικό Συνέδριο, δηλαδή ως αντίδραση στα μέτρα που θίγουν και του λειτουργούς τους, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Απεναντίας θέτουν το μεγάλο ζήτημα της διάκρισης και ανεξαρτησίας των εξουσιών στη Δημοκρατία μας

Και, επιπλέον, και κυρίως, όπως και να έχουν τα πράγματα (ακόμα και εάν δεχθούμε αποδεδειγμένη ιδιοτέλεια, που όμως φθάνει μόνο ως το σημείο της εξάντλησης της αυστηρότητας, σίγουρα με βάση συγκεκριμένη νομική βάση) οι κυβερνήσεις φέρουν ακέραιη την ευθύνη για πράξεις και παραλείψεις στο συγκεκριμένο έργο, που επέφεραν την ... πτώση του δρόμου, αλλά και για την συμβασιοποίηση του νέου έργου αποκατάστασης του, που, από ότι εκ των τελευταίων συμβάντων κρίνεται, δεν εξασφάλισαν το δημόσιο συμφέρον, αλλά τους εργολάβους! 

Γιατί έστω και το ... αυστηρό Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν μπορεί παρά να αναγνωρίζει νομικά ελαττώματα  της συμπληρωματικής σύμβασης για την παράκαμψη. Δεν μπορούμε πια να παραδεχτούμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφασίζει χωρίς νομική βάση απλά ... αντιπολιτεύομενο την κυβέρνηση και μόνο και μόνο για να πιέσει ... συντεχνιακά! Μην τρελαθούμε πια εντελώς!

Και σε τελευταία ανάλυση, οι κυβερνήσεις ασκούν πολιτικές πράξεις και νομοθετούν, η Δικαιοσύνη μόνο εφαρμόζει το Νόμο! Εκτός, εάν παραδεχτούμε αδυναμία της πολιτικής και μεταφερθούν στη Δικαιοσύνη και ... πολιτικές αρμοδιότητες! 

3. Τώρα η γραφειοκρατία που παρεμποδίζει το έργο σε ... ποιόν ανήκει; Στο Κράτος των ... δύο κομμάτων εξουσίας! 

4. Όσο για τους μεγαλοεργολάβους και μεγαλοκατασκευαστές δεν θα μπορούσαν να εκβιάσουν σε καμία περίπτωση, εάν το Κράτος είχε κάνει σωστά τη δουλειά του, είχε ... τακτοποιήσει καλά τα πράγματα του, είχε φροντίσει για την σύναψη αυστηρών συμβάσεων (και όχι λεόντειων!) και βεβαίως εκπλήρωνε και τις οικονομικές του υποχρεώσεις, εκείνες που οι Υπουργοί των κυβερνήσεων των δύο κομμάτων εξουσίας καλώς ή κακώς υπέγραψαν!

Πηγή : radio936