Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Οι πολλές προσλήψεις στο Δήμο Καλαμάτας και η πραγματικότητα

Του Γιώργου Νταγιόπουλου*

Κύριε Νίκα, υποστηρίξατε σε συνέντευξη σας ότι οι πολλές προσλήψεις στον Δήμο έγιναν στις μέρες προηγούμενων δημάρχων, κυρίως του Σταύρου Μπένου. Εγώ υπηρετούσα από τότε δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα με αναβαθμισμένο τον ρόλο του δημοτικού συμβούλου. Τότε όλοι μας είχαμε πλήρη ενημέρωση και ουσιαστικό λόγο στις αποφάσεις και το δημοτικό συμβούλιο ήταν κυρίαρχο. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι:

  1. Οι προσλήψεις που έγιναν τότε, έγιναν για τη στελέχωση των νέων υπηρεσιών που είχαν δημιουργηθεί, όπως π.χ. ΔΕΥΑΚ, ΔΕΠΑΚ ,ΑΔΕΚ, κ.λ.π. και χωρίς να καλυφθεί ο αριθμός των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων.
  2. Οι προσλήψεις τότε γινόντουσαν με διαφάνεια, με διαγωνισμούς που δημοσιεύονταν στις εφημερίδες, με κριτήρια και μόρια. Δεν είναι τυχαίο ότι στις αρχαιρεσίες των συνδικάτων του Δήμου άλλες παρατάξεις είχαν την πλειοψηφία.
  3. Προσλήψεις που έγιναν ακριβώς μετά τους σεισμούς δικαιολογούν την πλήρη ανασυγκρότηση της πόλης. Δίκτυα ΔΕΥΑΚ, φωτισμός, καθαρισμοί από μπάζα κ.λ.π. (όλα τα έργα αυτά έγιναν με αυτεπιστασία και με την μεγάλη προσφορά των εργαζομένων).
  4. Επί Μαλαπάνη και Κουτσούλη δεν έγιναν καθόλου προσλήψεις. Ο Μαλαπάνης μάλιστα προχώρησε και σε απολύσεις υπαλλήλων που η υπηρεσία τους είχε κλείσει τον κύκλο εργασιών της και τον τρέχανε στα δικαστήρια.
  5. Οι προσλήψεις εποχιακών γινόντουσαν με ΑΣΕΠ για οκτάμηνα. Εσείς προχωράτε σε διμηνιαίες συμβάσεις ώστε για την ίδια εργασία να κρατήσετε σε ομηρία τετραπλάσιους ανθρώπους που ελπίζουν σε μόνιμο διορισμό. Για να μην αναφέρω τους υπαλλήλους με τα stage που η πρόσληψή τους γινόταν αποκλειστικά από εσάς.

Στο τέλος – τέλος κ. Νίκα, όλοι οι τότε υπάλληλοι του Δήμου, οι τόσοι πολλοί όπως εσείς ισχυρίζεστε, στεγαζόντουσαν ουσιαστικά μόνο στο κτίριο του Δημαρχείου, οδός Αριστομένους και στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, οδός Ιατροπούλου, πουθενά αλλού! Τόσοι πολλοί ήταν! Εσείς, εκτός από το Δημαρχείο, το κτίριο Τσίγκου, το κτίριο Τεριζάκη και το κτίριο της ΔΕΥΑΚ κλπ, ζητάτε επιπλέον δύο ορόφους της παλιάς Νομαρχίας και το παλιό νοσοκομείο. Πότε έγιναν τόσοι πολλοί οι υπάλληλοι ώστε να χρειάζονται όλους αυτούς τους χώρους; Άρα;

Υ.Γ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει ποιος λέει αλήθεια: Πόσους μηχανικούς έχετε στον Δήμο κ. Νίκα σήμερα, που μάλιστα τα περισσότερα έργα γίνονται με εργολαβίες; Για να τους συγκρίνουμε με τους πολύ πιο λίγους που είχαμε κάποτε και που βγάζανε πολλαπλάσιο έργο.

*Δημοτικός Σύμβουλος


Πηγή : kalamata journal