Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Έξοδος από το ευρώ και δημοκρατία η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης

Ο Δ.ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Τη μονομερή διαγραφή του επαχθούς χρέους, την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σύνταξη νέου Συντάγματος που θα καθιερώνει τη δημοκρατία, πρότεινε χθες το βράδυ, ως λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο Δημήτρης Καζάκης, επικεφαλής του ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο)…

Ο Δημήτρης Καζάκης, που κατάγεται από την Καλαμάτα, μίλησε στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, όπου η αίθουσα γέμισε από κόσμο, ενώ χρειάστηκε να μπουν και επιπλέον καθίσματα. Ο επικεφαλής του ΕΠΑΜ υποστήριξε ότι με την πολιτική που ακολουθείται δεν πρόκειται να υπάρξει ανάκαμψη ούτε σε χίλια χρόνια. Ανέφερε μάλιστα ότι τα περί μείωσης του ελλείμματος και πρωτογενούς πλεονάσματος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αντίθετα η κατάσταση γίνεται συνεχώς χειρότερη.

Ο Δημήτρης Καζάκης ανέφερε ότι εάν η χώρα δεν επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα και δεν εφαρμόσει εθνική οικονομική πολιτική τότε ο λαός θα εξαθλιώνεται όλο και περισσότερο και ο εθνικός πλούτος θα περνάει στην κατοχή των ξένων δυνάμεων και ιδίως της Γερμανίας, για την οποία είπε ότι βανδαλίζει τις άλλες χώρες.

Είπε επίσης ότι στους ξένους θα περάσει και ο ιδιωτικός πλούτος των Ελλήνων, καθώς όσοι οφείλουν στην Εφορία θα δουν την περιουσία τους να κατάσχεται από το ελληνικό κράτος και μέσω αυτής της διαδικασίας να περνάει στους πιστωτές της Ελλάδας. Σε ό,τι αφορά την ευρωζώνη και το ευρώ ο Δημήτρης Καζάκης υποστήριξε ότι το μέλλον του είναι εντελώς αβέβαιο και για το λόγο αυτό ακόμη και οι πιο ισχυρές οικονομίες της ευρωζώνης αντί να επενδύουν στο ευρώ το «ξεφορτώνονται» και αγοράζουν χρυσό. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι η Γερμανία έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στη δημιουργία αποθεμάτων χρυσού, ενώ είπε ότι αναλόγως κινούνται όλες οι μεγάλες οικονομίες του κόσμου.

Είπε λοιπόν ότι η αστάθεια είναι σοβαρότατη και θα οδηγήσει είτε σε πολεμικές συρράξεις είτε σε ευρύτατες ανακατατάξεις. Για το ΕΠΑΜ ο κ. Καζάκης τόνισε ότι οι θέσεις του έχουν δικαιωθεί απολύτως, γι’ αυτό και πλέον προσκαλείται ο ίδιος από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού προκειμένου να παρουσιάσει τις αναλύσεις του. Τέλος τόνισε ότι ο μόνος δρόμος για το λαό είναι να σταματήσει να φοβάται και να ξεσηκωθεί προς την κατεύθυνση της ανατροπής που το ΕΠΑΜ προτείνει.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal