Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Παλεύει για την βιωσιμότητά του ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Τέλλος Άγρας

Την βιωσιμότητα του Συνδέσμου ύδρευσης Τέλλος Άγρας ώστε να μην βυθιστέι στα χρέη επανέλαβαν τα μέλη του οργάνου στην τελευταία συνεδρίαση όπου ομόφωνα εγκρίθηκαν τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός για το νέο χρόνο.

Σε κλίμα προβληματισμού έγινε η συνεδρίαση του οργάνου στους Γαργαλιάνους το οποίο με άλλη του απόφαση όρισε επιτροπές προμηθειών, διαγωνισμών και εσόδων για το 2013. Ιδιαίτερα ξεκάθαρος ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος τόνισε ότι εκκρεμούν τα ποσά που οφείλουν οι Δήμοι που συμπράττουν στο σύνδεσμο με το ποσό να αγγίζει τις 206.000 ευρώ, το οποίο πρέπει να εγγραφεί ως την ολοκλήρωση των προϋπολογισμών των δήμων. Σε ότι αφορά την έγκριση του Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του Συνδέσμου αγγίζει τις 413.000 ευρώ ισοσκελισμένος ως προς έσοδα και έξοδα ενώ μας ενημέρωσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται σε 370.000 ευρώ με έμφαση κυρίως σε μελέτες, έργα, συντηρήσεις, προμήθειες, υπηρεσίες ελέγχου δικτύου.

Στην συνεδρίαση κατά ομοφωνία συγκροτήθηκαν οι επιτροπές παραλαβής εργασιών (με το Π.Δ. 28/80), διενέργειας διαγωνισμών - αξιολόγησης προσφορών προμηθειών Ν.ΕΚΠΟΤΑ, παραλαβής προμηθειών Ν.ΕΚΠΟΤΑ, διεξαγωγής διαγωνισμών για την εκτέλεση έργων προϋπολογισμού μέχρι 1.500.000 ευρώ, παραλαβής έργων και εργασιών μέχρι 5.869,40, παραλαβής έργων και εργασιών άνω των 5.869,40. Οι οφειλές των τρίων τεελυταίων ετών μέχρι και φέτος από την τοπική αυτοδιοίκηση είναι σημανρικές καθώς οφέιλονται συνολικά 206.000 ευρώ προερχόμενα από το Δήμο Τριφυλίας με το ποσό των 129.000 ευρώ , το Δήμο Πύλου-Νέστορος 71.000 ευρώ και το Δήμο Μεσσήνης 6.000 ευρώ. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφύγει δικαστικά στην διεκδίκηση των οφειλόμενων ποσών εφόσον δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες καθώς διαφορετικά το όργανο κινδυνεύει να απαξιωθεί...


Πηγή : kyparissiotis