Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την πρόληψη των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο

Συστάσεις στους πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο

Ξεκίνησε η προετοιμασία για την πρόληψη των πυρκαγιών και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συναντήσεις στην Πυροσβεστική μεταξύ των αρμόδιων φορέων και αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνει το διερυμένο ΣΝΟ στην έδρα της Περιφέρειας, την Τρίπολη. Παρόλα αυτά ξεκίνησαν σχετικά νωρίς και οι πυρκαγιές και μάλιστα μεγάλης έκτασης σε Λακωνία και Κορινθία αλλά σύμφωνα με το διοικητή των ΠΥ Πελοποννήσου αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Γιόβα η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και οι προσπάθειες που κατεβλήθησαν απέτρεψαν τα χειρότερα.

Συνέστησε δε προσοχή στους πολίτες που για οποιοδήποτε λόγο ανάβουν φωτιά στην ύπαιρθο και κατέστησε σαφές ότι πρώτα θα πρέπει να έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Να σημειώσουμε δε πως από 1η Μαΐου έως και 31 Οκτωβρίου απαγορεύεται η οποιαδήποτε καύση και οι παραβάτες διώκονται ποινικά.

Ο κ. Γιόβας στην πρώτη του συνέντευξη στα ΜΜΕ της Τρίπολης από την ανάληψη των καθηκόντων του (για τις πυρκαγιές και την προετοιμασία που έχει γίνει) σημείωσε ότι στις 25 Απριλίου θα γίνει η άσκηση "Πυρσός 2013" - πρόκειται για άσκηση επί χάρτου ενώ θα γίνει στη συνέχεια και άσκηση δια πυρός - δηλαδή σε πραγματικές συνθήκες ώστε οι πυροσβέστες και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να είναι ετοιμοπόλεμοι.

Όσον αφορά το προσωπικό και τα οχήματα δεν αλλάζει κάτι και η ΠΥ Πελοποννήσου θα προσπαθήσει με τις δυνάμεις που διαθέτει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο όταν και όπου χρειαστεί.

ε.τ. arkadia portal


Πηγή : messinia portal