Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

«Η Σιωπή είναι Ανοχή;» 18ος Πανελλήνιος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες 2013

Τον 18ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τους Πρόσφυγες διοργανώνει για μια ακόμα χρονιά το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων.

Κεντρικό θέμα του φετινού Διαγωνισμού είναι η αντίδρασή μας απέναντι στη ρατσιστική βία και τη μισαλλοδοξία. Πολλές φορές ο φόβος, η άγνοια, το γεγονός ότι πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε μια κατάσταση, μας κάνει να σιωπούμε. Αυτό δεν σημαίνει και ότι αδιαφορούμε. Με ποιους τρόπους μπορούμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας;

Στο Διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού ατομικά με ζωγραφική και έκθεση αντίστοιχα και ομαδικά με αφίσα-κολλάζ, καθώς και μαθητές της Γ’ Τάξης Γυμνασίου, της Α’ Τάξης Γενικού Λυκείου και της Α’ Τάξης των Επαγγελματικών Λυκείωνατομικά με γραπτό κείμενο (άρθρο για μια τοπική εφημερίδα ή διήγημα ή δοκίμιο) και ομαδικά με οπτικοακουστικό μήνυμα-βίντεο. Επίσης, στο Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος και ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας. Οι μαθητές μπορούν να αποστέλλουν τις συμμετοχές τους στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι τις 19 Απριλίου.

Τις συμμετοχές των μαθητών θα αξιολογήσει ειδική Επιτροπή, ενώ η βράβευση θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα μέσα στο 2013.

unhcr.gr


Πηγή : kopanaki news