Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Έντονη αντιπαράθεση κομμάτων για το νοσοκομείο Καλαμάτας

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για τη χθεσινοβραδινή ενέργεια της Χρυσής Αυγής, να επιθεωρήσει αν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εργάζονταν αδήλωτες αποκλειστικές νοσοκόμες. Υπάρχουν ωστόσο φορείς και παράγοντες που αποφεύγουν να τοποθετηθούν, προφανώς από πολιτική σκοπιμότητα…

Την εισβολή της Χρυσής Αυγής καταδίκασε με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, ενώ μέχρι τώρα τη στάση της Χρυσής Αυγής έχουν καταγγείλει το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, η Δημοκρατική Αριστερά, καθώς επίσης αντίδραση υπάρχει και από το Σύλλογο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας. «Χθες βράδυ ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής το βουλευτή Κουκούτση επεχείρησε να πραγματοποιήσει έφοδο στο νοσοκομείο προς εντοπισμό παράνομων, αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων», σημειώνει σε καταγγελία της Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ, που συνεχίζει ως εξής: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και καλούμε το λαό της Μεσσηνίας σύσσωμο, από κοινού με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να τους απομονώσουν, να μη δεχτούν άλλες τέτοιες ενέργειες.

Η καπιταλιστική κρίση και η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης διαμορφώνουν μια ασφυκτική κατάσταση και στο χώρο της Υγείας. Ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, εξευτελιστικοί μισθοί, απλήρωτες υπερωρίες και πάγωμα προσλήψεων είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα. Ταυτόχρονα για να αποκτήσουν οι ασθενείς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στα φάρμακα πρέπει να πληρώσουν ολοένα και περισσότερα από την τσέπη τους. Γι’ αυτά δε λένε τίποτα, τα κάνουν γαργάρα με την κυβέρνηση. Αυτά είναι τα καυτά προβλήματα και όχι μερικές φτωχές, ταλαίπωρες γυναίκες που προσέχουν γερόντους για το μεροκάματο. Ασφαλώς και δεν πρέπει να συμβαίνει μιας και υπάρχουν νόμιμες εκπαιδευμένες αποκλειστικές. Αλλά γι’ αυτό το ζήτημα είναι αρμόδιο το σωματείο αποκλειστικών. Δεν χρειάζονται αυτόκλητοι φασίστες, δήθεν προστάτες. Και εν πάση περιπτώσει δεν είναι αυτό το κύριο ζήτημα. Έλληνες και μετανάστες βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και από κοινού πρέπει να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, υψηλού επιπέδου για όλο το λαό. Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου να πάρει θέση για το ζήτημα. Έξω οι φασίστες από τα Νοσοκομεία».

Το ΠΑΜΕ στη δική του ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Μία ημέρα μετά την προσπάθεια του ΣΚΑΙ, να εξαγνίσει την Φασιστική Χρυσή Αυγή, μέσα από την εκπομπή του Τράγκα, οι «καθαροί» πλέον χρυσαυγίτες έκαναν ντου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και έψαχναν να βρουν φουκαριάρες εργαζόμενες αποκλειστικές νοσηλεύτριες πού δεν έχουν άδεια εργασίας. Οι αντισυστημικοί ανέλαβαν υπηρεσίες για λογαριασμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν στην συνείδησή τους τέτοιες ενέργειες να απορρίψουν και να απομονώσουν τους φασίστες . Να αγωνιστούν μέσα από τα σωματεία τους με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τον πρώτο λόγο τον έχουν τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Νοσοκομείο, τους καλούμε να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν μέσα από τα σωματεία τους για ασφάλεια και νοσηλεία για όλους ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι η όχι. Για τους έχοντες άδεια παραμονής ή μη, για τους λευκούς για τους κίτρινους για τους μαύρους, για όλους. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Το δικαίωμα για ζωή, για μόρφωση το έχουν όλοι. Χαρακτηριστικό του φασισμού είναι ο ρατσισμός και η βία προς τους αδύναμους. Αυτοί που έκαναν ντου χθες στους αδύναμους είναι οι ίδιοι που πήγαν και προσκύνησαν στο Μελιγαλά και έδωσαν τον όρκο του ταγματασφαλίτη. Είναι οι ίδιοι που αύριο το πρωί θα αποτελέσουν τα νέα τάγματα ασφαλείας υπηρετώντας τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου Κεφαλαίου. Είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν αν χρειαστεί την ακραία μορφή εξουσίας καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής, που είναι η δικτατορία του Κεφαλαίου».


Πηγή : simaia news