Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Της..Καντίνας λόγω Natura στη Τριφυλία- Μόνο ξαπλώστρες και θαλάσσια σπόρ

TΗΣ... καντίνας αναμένεται να συμβεί φέτος στο Δήμο Τριφυλίας καθώς στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου παραμένει άγνωστο που και πως θα δοθούν άδειες χρήσης αιγιαλού. Και αυτό διότι το ΥΠΕΚΑ δεν σκοπεύει να εγκρίνει άδειες λειτουργίας καντινών στη περιοχή της "Natura", όπως τόνισαν μέλη της Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του πάντως στο kyparissianews.com, ο πρόεδρος της επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος εξήγησε ότι ο Δήμος θέλει έγγραφη αιτιολόγηση των νέων δεδομένων από υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, δεδομένου ότι ο Δήμος μπορεί να μην δώσει άδειες για κατνίνες αλλά μπορεί να εκχωρήσει το δικαίωμα για την χρήση αιγιαλού για ξαπλώστρες καθώς είναι κινητά αντικείμενα. Οι περιορισμοί που επιβάλει η πρότασης της επιτροπής για τη ζώνη "Natura", ο οποίος περιλαμβάνει τα όρια των ποταμών Αρκαδικού και Νέδας δεν απαγορεύει πιθανών τέτοια δράση.

Παρόλα αυτά η Οικονομική Επιτροπή δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην προκήρυξη παραχώρησης αιγιαλού για την λειτουργία καντινών στην επίμαχη περιοχή", από τις παραλίες της Κυπαρισσίας κοντά στο Κάμπινγκ προσεγγίζοντας ως τα όρια του δήμου με την Ηλεία.. Οι εγκρίσεις για καντίνες απαιτούν πάντως και τη γνώμη της Κτηματικής υπηρεσίας του Δημοσίου με την οποία σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν έρθει σε επαφή ο Εμπορικός Σύλλογος και φορείς ώστε να δοθεί λύση λόγω του τουρισμού που αναμένεται το καλοκαίρι..Άγνωστο παραμένει επίσης γιατί ο Δήμος μέχρι σήμερα δεν προκήρυξε χρήση αιγιαλού σε σημεία που λειτουργούν παράνομα μέχρι σήμερα με την ανοχή πιθανόν ορισμένων υπηρεσιών.

Να σημειώσουμε ότι η Οικονομική επιτροπή όρισε διαγωνισμό μόνο για την θέση στην παραλία Αϊ - Λαγούδη, με κατώτερη τιμή τα 500 ευρώ, ενώ τέθηκαν οι όροι πλειοδοτικής δημοπρασίας για την εκμίσθωση παραλίας για θαλάσσια σπορ, στον Λαγκούβαρδο και στο Μάτι, με την κατώτερη τιμή να ανέρχεται συνολικά στα 1.000 ευρώ. Έτσι οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν όπως προβλέπεται στις 7 Ιουνίου στις 9 το πρωί και αναμένεται τελική απόφαση για τα υπόλοιπα σημεία...


Πηγή : radio 936