Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Σύσκεψη για την έρευνα και καινοτομία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

"Παρών" ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών αρμόδιος για θέματα τεχνολογία, ο πρόεδρος του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και ο πρέοδρος του ΕΛΚΕΘΕ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών – αρμόδιο για θέματα έρευνας και τεχνολογίας Βασίλη Μάγκλαρη, τον πρόεδρο του Κέντρου Φυσικών Ερευνών Δημόκριτος Νίκο Κανελλόπουλο και τον πρόεδρο του Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών- ΕΛΚΕΘΕ Κώστα Συνολάκη και τους συνεργάτες τους είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Παρόντες στη σύσκεψη οι αντιπεριφερειάρχες Βαγγέλης Γιαννακούρας, Ντίνα Νικολάκου, Ανδρέας Πουλάς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας. Σκοπός της συνάντησης η ενημέρωση από πλευράς Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ώστε η περιφέρεια Πελοποννήσου, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, να αποκτήσει ταυτοποίηση και να επενδύσει στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της εφαρμοσμένης τεχνολογίας. Αφού όπως είπε ο κ. Τατούλη «η έρευνα , η καινοτομία και η τεχνολογία πέραν στο ότι βοηθούν να αλλάξουν τα μυαλά των ανθρώπων αποτελούν τους μόνους σταθερούς δρόμους που προσδίδουν αξία στην τοπική οικονομία, ενώ επιπλέον μπορούμε να αξιοποιήσουμε και το προσωπικό που έχουμε και να δημιουργήσουμε μία νέα οικονομία».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες όπως το Ινστιτούτο έρευνας καινοτομίας και τεχνολογίας αλλά στη διαστημική πύλη που σχεδιάζεται στην Καλαμάτα και τόνισε πως σκοπός τους είναι να υπάρξει συνεργασία με εγχώρια και διεθνή κέντρα. Από τη δική του πλευρά ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Βασίλης Μάγκλαρης (που έλκει την καταγωγή του από τον Άγιο Κωνσταντίνο Δήμου Τρίπολης) εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην Τρίπολη και τόνισε πως γνωρίζει τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και είπε χαρακτηριστικά «ήρθαμε διαβασμένοι και οι συνεργάτες μου έχουν γνώση των πρωτοβουλιών σας και έχουν εκπλαγεί από το όραμα και τη δυναμική που επιδεικνύει η Περιφέρεια και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να συνεργαστούμε, αφού θα έχουμε ιδία αντίληψη των πραγμάτων».

Ο κ. Μάγκλαρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ενέργειες που είχαν ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου δεκαετίες για την εξερεύνηση των βαθιών υδάτων της περιοχής.


Πηγή : messinia portal