Κυριακή 19 Μαΐου 2013

"Οχι" Νίκα στις μόνιμες κατασκευές στην παραλία

Κατηγορηματικά εναντίον των μόνιμων κατασκευών από επαγγελματίες στην παραλία τάχθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Η δήλωση αυτή έγινε μετά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη για τις κατασκευές στον αιγιαλό, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων - μεταξύ των οποίων το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας και το Λιμεναρχείο.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι πρέπει να επιδειχθεί και μια σχετική χαλαρότητα από τις αρμόδιες αρχές «για τις δυο-τρεις σανίδες που θα ακουμπούν στην άμμο», ώστε να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η σχετική επισήμανση -που έγινε από το δήμαρχο στη διάρκεια της σύσκεψης- προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, ο πρόεδρος του οποίου Σταύρος Παπαχρήστου φέρεται να είπε ότι ο νόμος δεν μπορεί να παρακάμπτεται.

Ο Π. Νίκας ανακοίνωσε παράλληλα ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού τα δημοτικά τέλη για τους επαγγελματίες της Παραλίας θα μειωθούν στο μισό - «σε μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής να τους ανακουφίσει κάπως, από τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν λόγω της γενικότερης κατάστασης», όπως είπε.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του δημάρχου, μέχρι την 1η Ιουνίου θα είναι έτοιμο το πλαίσιο στο οποίο θα μπορούν να βασιστούν οι επαγγελματίες της Παραλίας ώστε οι όποιες κατασκευές τους να είναι σύννομες και όσο το δυνατόν πιο καλαίσθητες.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες οχήματα και μηχανήματα του Δήμου Καλαμάτας θα αναλάβουν να καθαρίσουν τα σκουπίδια και τα άχρηστα υλικά που βρίσκονται σε διάφορα σημεία, στο χώρο της χερσαίας ζώνης λιμένος -την οποία ακόμα διαχειρίζεται το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας-, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επήλθε συμφωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα μεταξύ των δύο φορέων.


Πηγή : eleutheria online