Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Νέος ποδηλατόδρομος και ανάπλαση ανατολικής όχθης Νέδοντα

Υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Καλαμάτας το αίτημα ένταξης του έργου «Ανάπλαση ανατολικής όχθης του Νέδοντα από την οδό Κροντήρη έως μαρίνα» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ μέσω της ΕΕΤΑΑ.

Το έργο έχει δημόσια δαπάνη 1.167.925 ευρώ. Το φυσικό αντικείμενο αφορά στην ανάπλαση της ανατολικής ζώνης του ποταμού Νέδοντα και παράλληλα στην κατασκευή νέου ποδηλατοδρόμου. Οι προτεινόμενες επεμβάσεις αφορούν στην κατασκευή πεζοδρόμου, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, τον ηλεκτροφωτισμό, τις εργασίες πρασίνου και την επέκταση του υπάρχοντος κεντρικού ποδηλατοδρόμου. Η προτεινόμενη ανάπλαση θα αναβαθμίσει έναν υπάρχοντα ζωτικό χώρο πρασίνου, που αγκαλιάζει δυτικά τον οικιστικό ιστό της πόλης καθώς εκτείνεται καθ' όλο το μήκος της από βορρά προς νότο.

Σκοπός της παρέμβασης είναι να προσφέρει τη δυνατότητα περιπάτου μέσα από ένα ευχάριστο, δροσερό, πράσινο περιβάλλον στο κέντρο της πόλης και να προστεθεί ως εναλλακτική δυνατότητα στο χώρο που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για περίπατο, αυτόν της οδού Ναυαρίνου.

Επιπροσθέτως, με τη δημιουργία του ποδηλατοδρόμου, που θα αποτελέσει ένα βασικό άξονα, θα ενισχυθεί το υφιστάμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ένας πρόσθετος πόλος έλξης αθλητικών δραστηριοτήτων με τένις, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ, παιδικές χαρές κ.λπ.


Πηγή : news messinia