Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ολύμπια Οδός: Η Μεσσηνία έχει πέσει…στον ύπνο του δικαίου ή περιμένει κάποιο…θαύμα

Με κύρια θέματα τα σημαντικά έργα της Ηλείας, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ευρεία σύσκεψη στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στον Πύργο, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν το έργο της Ολυμπίας Οδού, με τον περιφερειάρχη να επαναλαμβάνει πως «δε νοείται Ολυμπία Οδός δίχως την Αρχαία Ολυμπία», προσθέτοντας πως θα πρέπει να ολοκληρωθεί στο σύνολό του το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο. Πρώτιστη προτεραιότητα-σχολίασε- αυτή τη στιγμή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι να κλειστεί το πολυπόθητο ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Κωστή Χατζηδάκη, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κίνα.

«Επανειλημμένα έχω δηλώσει ότι Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν υφίσταται. Και εμείς δεν μπορούμε να εφησυχαστούμε. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που θα βάζει πάντα η Περιφέρειά μας ψηλά στην πολιτική ατζέντα και στην πολιτική επικαιρότητα» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Να σημειωθεί πως από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, μετά τη σύμβαση που υπεγράφη προ ημερών, αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση, ενώ ήδη έχουν αρχίσει αντίστοιχες εργασίες στο τμήμα του οδικού δικτύου από την Περιμετρική Πατρών και μέχρι τη γέφυρα του ποταμού Πείρου (λίγο πριν την Κάτω Αχαΐα), μετά τη συνεννόηση που έκανε ο ίδιος ο περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας με την εταιρεία της Ολυμπίας Οδού.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν αρκετά ζητήματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, όπως η περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και του αγροτικού – παραγωγικού τομέα, ιδίως μετά τα καταδικαστέα περιστατικά στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και η μείωση της ανεργίας, αλλά και η ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας για την πέμπτη Προγραμματική Περίοδο που ξεκινά το 2014.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες επιπλέον συνεργασία, ώστε να προωθηθεί ακόμη περισσότερο αυτή η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να βγει η περιοχή από το οικονομικό αδιέξοδο. «Είμαι βέβαιος πως μπορούμε να έχουμε κοινή φωνή και με κοινό αγώνα να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα για ζητήματα που αφορούν στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης στην περιοχή μας, στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» παρατήρησε.

Στη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, Οικονομικών Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο γενικός διευθυντής Δημήτρης Καραβίδας, καθώς και διευθυντές και στελέχη των υπηρεσιών της Π.Ε. Ηλείας.


Πηγή : tharros news