Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

"Μόνο αν περάσουν πάνω από τα πτώματά μας", λένε στη Μεσσήνη για το ΤΑΙΠΕΔ

"ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ" ΔΗΜΟΣΙΩΝ "ΦΙΛΕΤΩΝ"

Τα παραλιακά «φιλέτα» που βγάζει για ξεπούλημα το ΤΑΙΠΕΔ, στην περιοχή από τη Μπούκα της Μεσσήνης μέχρι το Πεταλίδι, συνδέονται άμεσα με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, γι’ αυτό και ο Δήμος Μεσσήνης δεν αποδέχεται την «αξιοποίησή» τους. «Για να τα πάρουν θα πρέπει να περάσουν πάνω από τα πτώματά μας»…

…ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Γιώργος Στραβόλαιμος, σχετικά με το ακίνητο στην παράκτια περιοχή του Πεταλιδίου, όπου έχει φτιαχτεί το γήπεδο και έχει προγραμματιστεί η κατασκευή και παιδικής χαράς. Το θέμα συζητήθηκε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, το οποίο αποφάσισε να αναθέσει σε δικηγόρο την υπόθεση, με σκοπό την αφαίρεση των συγκεκριμένων ακινήτων από τις λίστες του ΤΑΙΠΕΔ με τα προς αξιοποίηση οικόπεδα. Επίσης συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα συντάξει ψήφισμα για τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης στα συγκεκριμένα ακίνητα.

Ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, στην αρχική του εισήγηση ήταν ήπιος, τονίζοντας ότι τα τρία ακίνητα δεν μπορεί να αξιοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό πέρα από αυτόν που υπηρετούν σήμερα, δηλαδή την ψυχαγωγία, τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο στην περιοχή της Μπούκας και του παλιού τελωνείου, που χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις και στάθμευση, για μια ζώνη μήκους 2,5 χιλιομέτρων και πλάτους από 80 έως 160 μέτρων, από τη Μπούκα μέχρι τον ποταμό Μουρτιά της Ανάληψης και για τον παράκτιο χώρο στο φανάρι του Πεταλιδίου, όπου βρίσκεται στο γήπεδο. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νίκος Τζώρτζης, τόνισε ότι τα ακίνητα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά ως κοινόχρηστοι χώροι και ζήτησε να υπάρξει αντίδραση του Δήμου σε υψηλούς τόνους για την αφαίρεσή τους από τις λίστες του ΤΑΙΠΕΔ.

Πιο καυστικός ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Κώστας Σπυρόπουλος, μίλησε για γενικό ξεπούλημα που τελικά στρέφεται κατά της ανάπτυξης, γιατί το να χτιστεί η ζώνη επάνω από τη θάλασσα ή να πουληθεί το γήπεδο του Πεταλιδίου δεν είναι ανάπτυξη.

Ακόμη πιο αιχμηρός ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Κώστας Αποστολόπουλος, υποστήριξε ότι οι κυβερνώντες δεν έχουν ιερό και όσιο και ξεπουλούν τα πάντα. Ο δήμαρχος, αν και απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο για ξεπούλημα και οτιδήποτε σχετικό, υιοθέτησε ότι η αντίδραση του Δήμου πρέπει να είναι έντονη.

Εποικοδομητικές ήταν οι παρατηρήσεις του Μιχάλη Ψαρούλη, που ανέλυσε το καθεστώς των προς αξιοποίηση δημόσιων εκτάσεων στην παραλιακή περιοχή. Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσούσης παρατήρησε ότι το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν επιτρέπει την οικοδόμηση των προς αξιοποίηση εκτάσεων και ως εκ τούτου θα ήταν απίθανο να τις αγοράσει κάποιος επενδυτής για να τις χτίσει. Ωστόσο αναφέρθηκε ότι το ΓΠΣ αναθεωρείται και μετά από λίγα χρόνια το χτίσιμο αυτών των εκτάσεων θα μπορεί να γίνει ελεύθερα.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal