Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ευτυχώς "ξύπνησαν" νωρίς για τα κουνούπια


Eυτυχώς "ξύπνησαν" νωρίς για τα κουνούπια αλλά μπορείτε να μας πείτε πέρυσι το τηλεοπτικό σποτ για την πρόληψη που ενημερωνόταν ο κόσμος όπως έγινε σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου πoιός το έκοψε και γιατί από την Mεσσηνία κ Αργυράκη;
Σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2012 στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής και της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το έτος 2012 με πεδίο εφαρμογής Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Στην ανωτέρω σύσκεψη που προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης παραβρέθηκαν ο κ. Αδαμόπουλος Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας, ο κ. Γιαννούτσος Γεώργιος, Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, ο κ. Ρουτζούνης Αλέξανδρος, Αντιδήμαρχος Δυτικής Μάνης, ο κ. Ταγκαλάκης Ηλίας, μέλος του Δ.Σ. της ΑΝ.ΜΕΣ.Α.Ε.ΟΤΑ, η κα Σπέντζουρα Αικατερίνη, Προϊσταμένη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μεσσηνίας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Δήμων & του φορέα υλοποίησης του έργου.
Αντικείμενο της ανωτέρω συνάντησης ήταν η αξιολόγηση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το 2012, στην Π.Ε. Μεσσηνίας καθώς και η διατύπωση προτάσεων ενόψει του σχεδιασμού υλοποίησης του έργου για την επόμενη περίοδο.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της πληροφόρησης – ενημέρωσης των πολιτών μέσω συντονισμένων ενεργειών όλων των εμπλεκομένων φορέων, η έγκαιρη έναρξη εφαρμογής του έργου, καθώς και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτίωση των αποτελεσμάτων την επόμενη περίοδο διαχείρισης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι τα τελευταία 10 χρόνια υλοποιούνται προγράμματα με στόχο τη μείωση του πληθυσμού των κωνωποειδών και την μη εμφάνιση λοιμωδών νόσων. Ανέφερε ότι πέρυσι διοργανώθηκαν για πρώτη φορά ημερίδες με θέμα την αντιμετώπιση, την πρόληψη και την προστασία από τα κουνούπια.
Συμπερασματικά ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν εμπειρία για όλους. Κάθε τοπικός παράγοντας γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα που προκύπτουν και τα οποία δεν πρέπει να μεταθέτουμε σε άλλους, αλλά να συνεργαζόμαστε για την ευόδωση των σκοπών μας. Οι Δήμοι δεν είναι μόνο χρηματοδότες, αλλά συνυπεύθυνοι για την αντιμετώπιση και την εκτέλεση του προγράμματος, αν όντως θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στο έργο μας.
Παρατήρησε ότι το πρόγραμμα εκτελέστηκε με επιτυχία εκτός ενός 15νθημέρου έξαρσης στην περιοχή της Γιάλοβας που ύστερα από εντατικούς ψεκασμούς και εκεί η κατάσταση βελτιώθηκε.
Κλείνοντας τη σύσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε να υπάρξει συνεργασία της Π.Ε. Μεσσηνίας με το ΤΕΙ Καλαμάτας για την ταυτοποίηση των κωνωποειδών χρησιμοποιώντας τα εργαστήρια του ανωτέρω ιδρύματος.
Πηγή : best-tv