Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Στα μονοπάτια της βυζαντινής Μεσσηνίας


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Στα μονοπάτια της βυζαντινής Μεσσηνίας» θα διεξάγει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας το σχολικό έτος του 2013 η 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της. Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με το χώρο του μουσείου και να γνωρίσουν τα βυζαντινά εκθέματά του μέσα από την ιστορία τριών χαρακτήρων - επαγγελματιών: ενός μαρμαρά, ενός δυτικού εμπόρου και ενός αγγειοπλάστη.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε...........................
σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Μεσσηνίας - στις δύο τελευταίες τάξεις των δημοτικών (Ε’ & ΣΤ’). Θα γίνεται καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, 2 φορές τον μήνα, την Τετάρτη για μιάμιση ώρα περίπου.
Για περισσότερες πληροφορίες και για τον προγραμματισμό επισκέψεων κατόπιν ραντεβού στο μουσείο, οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 27210 22534 και 27210 26770, 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μεθώνης 10 και Κανάρη - Καλαμάτα (αρχαιολόγοι: Ιωάννα Γρηγοροπούλου και Σοφία Γερμανίδου).

Πηγή : pyrgostrifylias