Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Οι ψαράδες τίμησαν τον Αγιο Νικόλαο στην Κυπαρισσία (φωτο)

Τον προστάτη των θαλασσινών Αγιο Νικόλαο τίμησαν και φέτος, παρά το βροχερό καιρό, οι αλιείς της Κυπαρισσίας στο μικρό εκκλησάκι που έχουν φτιάξει στο χώρο του λιμανιού - με την ευχή ο άγιος να είναι προστάτης όχι μόνο στις φουρτούνες της θάλασσας, αλλά και στις φουρτούνες που περνάμε όλοι μας.
Η λειτουργία τελέστηκε στον ναό της Ευαγγελίστριας και μετά το πέρας της, παρά τη βροχή η εικόνα μεταφέρθηκε στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο χώρο του λιμανιού. Μάλιστα καθώς ο χώρος εκεί είναι μικρός και η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς, η δέηση εψάλη ακριβώς δίπλα από το ναό, σε υπόστεγο. 
Τις ευχές του σε όλους έδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματικών Αλιέων Κυπαρισσίας Κώστας Ροϊλός, αναφέροντας: 
«Γιορτάζουμε τη μνήμη του Αγίου Νικολάου που είναι προστάτης των θαλασσινών και όχι μόνο, καθώς με τον καιρό που περνάμε είναι προστάτης στις φουρτούνες όλου του κόσμου. Ο καιρός δεν μας άφησε να κάνουμε τη λιτανεία, αλλά όπως κάθε χρόνο η εικόνα ήρθε στο εκκλησάκι και με τον ιερέα έγινε η δέηση. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο ο Αγιος Νικόλαος να είναι βοηθός στις φουρτούνες που περνάμε, και εμείς οι ψαράδες όπως και όλοι οι ναυτικοί να έχουμε καλές θάλασσες και καλά αποτελέσματα στις δουλειές μας».

Πηγή : eleftheriaonline