Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Δύο σκάφη βούλιαξαν στο λιμάνι Κυπαρισσίας

ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ 


Δύο σκάφη βούλιαξαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας από το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την περιοχή με τους δυνατούς ανέμους ενώ από την κυματισμό που επικρατούσε στο εσωτερικό του κινδύνεψε και ένα τουριστικό σκάφος.’
Τα πελώρια κύματα που ξεπερνούσαν κατά πολύ τον λιμενοβραχίονα ,το εξωτερικό κριπίδωμα του οποίου σε πολλά σημεία έχει αδυνατήσει και σε άλλα έχει υποχωρήσει τελείως , δημιούργησαν πολλά προβλήματα μέσα στο λιμάνι , που για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν παρέχει την ασφάλεια που πρέπει στα σκάφη. 
Από την κακοκαιρία και τον κυματισμό που υπήρχε στο εσωτερικό του λιμανιού βούλιαξε ένα μικρό ταχύπλοο σκάφος οι ιδιοκτήτες του οποίου επί ώρες το βράδυ της Δευτέρας προσπαθούσαν να το ανασύρουν πριν κομματιαστή , όπως και μια μικρή ερασιτεχνική βάρκα. Ενώ ένα κότερο που βρισκόταν στο λιμάνι με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να σταθεί δεμένο με το πλάι στην προβλήτα του λιμανιού. 
Όπως  μας είχε επισημάνει ήδη από προχθές ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων της περιοχής , οι περισσότεροι από τους αλιείες επαγγελματίες και ερασιτέχνες είχαν φροντίσει να βγάλουν τα σκάφη τους στην στεριά , περιμένοντας την κακοκαιρία και ξέροντας ότι το λιμάνι δεν μπορεί να τους παρέχει ασφάλεια.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η θάλασσα έφτανε με μεγάλη άνεση πάνω στο τσιμέντο του εσωτερικού κριπιδώματος του λιμανιού , ενώ ακόμη και χθες που ο καιρός είχε καταλαγιάσει κατά πολύ ο κυματισμός περνούσε πάνω από το σημείο του προσήνεμου μόλου που ο παλιός ενώνεται με τον καινούργιο και έχει υποχωρήσει η εξωτερική του θωράκιση με εμφανή έστω και από μακριά της νέες φθορές που έχουν προκληθεί.
Οι αλιείς πάντως εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον του λιμανιού και για το κατά πόσο θα αντέξει το φετινό Χειμώνα καθώς ήδη με την πρώτη κακοκαιρία τα προβλήματα ήταν μεγάλα.

Κ.Μπ.
Πηγή : eleftheriaonline