Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Λιμάνι με βαρύ χειμώνα και στο βρόντο οι ελπίδες των αλιέων.

ΣΤΟ ίδιο έργο θεατές παρέμειναν το τελευταίο 48ωρο οι αλιείς της Κυπαρισσίας από την θαλασσοταραχή που έπληξε το λιμάνι και το λιμενικό καταφύγιο με αποτέλεσμα σκάφη να βρεθούν στην στεριά και να δημιουργηθούν ζημιές σε ιστιοφόρο. 
Μόνο οργή μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τα συναισθήματα των αλιέων που υπομένουν ζημιές στην καθημερινότητά τους από ένα λιμάνι που δεν προσφέρει ασφάλεια και έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών. Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες μετά την ρεστία που κύκλωσε το λιμάνι για να βουλιάξουν δύο βάρκες ερασιτεχνών αλιέων με ανέμους που έπνεαν μέχρι 8 μπορώρ ενώ ιστιοφόρο που είχε αγκυροβολήσει με σημαία Μεγάλης Βρετανίας υπέστη ζημιές οι οποίος αποκαταστάθηκαν αργότερα μαζί με αλιείς. Στην ουσία η εξωτερική πλευρά του λιμανιού δεν παρέχει ασφάλεια από τα αδύναμα μπλόκια επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει περίπτωση μετά το χειμώνα μπορεί να μην υφίσταται λιμάνι.
Για το θέμα ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιεών κ. Ροιλός επισήμανε μεταξύ άλλων ότι "κάθε χρόνο επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα με ένα λιμάνι που δεν είναι ασφαλές παρά τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν προξενώντας ζημιές και βλέποντας τα κύματα να διέρχονται από τον προσήνεμο μόλο προσπαθήσαμε να περισώσουμε την κατάσταση και είναι ευτύχημα ότι οι περισσότερες βάρκες ήταν εκτός λιμανιού εδώ και μέρες" προβλέποντας ότι το έργο μπορεί να αποτελέσει κόλαφος για το μέλλον όσο δεν γίνεται καμία αποκατάσταση. Θυμίζουμε ότι η Περιφερειακή ενότητα εκπονεί μελέτη για την αποκατάσταση μεταξύ προσήνεμου και υπήνεμου μόλου στο λιμάνι Κυπαρισσίας η οποία όμως θα ολοκληρωθεί ως την Άνοιξη οπότε....

Πηγή : kyparissiotis