Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ο ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ- ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕra

ΤΗΝ αναγνώριση του Προσκοπισμού που ταυτίζεται με τον Εθελοντισμό ανέδειξαν τα μέλη του Συστήματος Προσκόπων Κυπαρισσίας με την Ποδηλατοπορεία που πραγματοποιήθηκε στις Εργατικές κατοικίες για παιδιά κάτω και άνω των 12 ετών καταλήγοντας μετά από την απονομή αναμνηστικών στην πλατεία της πόλης και στο σταθμό του Ο.Σ.Ε με συμβολικές δράσεις που αξιοποιούν το έπακρο την αναγνώριση των αξιών του προσκοπισμού.
Για την πρωτοβουλία μας μίλησε ο Αρχηγός του Συστήματος Τάκης Παναγιωτόπουλος ο οποίος στο χώρο που δημιουργήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια στις εργατικές κατοικίες τόνισε ότι "το 1ο σύστημα προσκόπων εργάστηκε με τον υπαρχηγό κ. Πρασσόπουλο και την υπεύθυνη Κοινωνικής συμπαράστασης του συστήματος Μπέσσυ Πλέτσα και μας βοήθησε πολύ ο Δήμος με παραχώρηση αίθουσας για τις εγκαταστάσεις του αλλά με τη βοήθεια του συστήματος Πάτρας ξεκινήσαμε να υλοποιούμε κοινωνικές δράσεις ώστε να δείξουμε τι σημαίνει προσκοπισμός" ενώ για την ποδηλατοπορία εξήγησε ότι "έγινε σεμινάριο αγωγής για το ποδήλατο, η πορεία στις εργατικές κατοικίες, ενώ μετά ακολούθησε εκκίνηση για τη κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας και στο τέλος στον χώρο του ΟΣΕ το οποίο αξιοποιούμε". 
Για το θέμα αυτό αποκάλυψε ότι "σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Πάτρας μέσω της ΓΑΙΟΣΕ μας παραχωρήθηκε ένας χώρος ο οποίος θα λειτουργήσει ως σταθμός Κοινωνικής Δράσης καθώς για εμάς προσκοπισμός σημαίνει Εθελοντισμός". Μάλιστα για το χώρο είπε ότι "το κομμάτι του εθελοντισμού στο κτίριο του ΟΣΕ μετά από την συνεννόηση μέσω του Πανεπιστημίου Πάτρας και του τοπικού συστήματος συμφωνήθηκε η παραχώρηση από την ΓΑΙΟΣΕ του χώρου τον οποίο θα συντηρεί το Πανεπιστήμιο για να αναπτυχθούν δράσεις που επεκτείνουν την κοινωνική μας πραγματικότητα" μέσα από ένα ανακαινισμένο χώρο. Αξίζει να τονίσουμε ότι το 1ο Σύστημα Προσκόπων συμμετέχει ενεργά σε συλλογικές δράσεις της περιοχής όπως παρελάσεις, δενδροφυτεύσεις, διαβίωση στο δάσος Ελαίας, ενώ τώρα με το χώρο στον ΟΣΕ θα επεκεταθούν πρωτοβουλίες του για το κοινωνικό όφελος.

Πηγή : radio936