Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μικρή χωματερή σε ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Καλαμάτας

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ


Μπάζα, κλαριά, σκουπίδια, μέχρι και ένας καναπές, έχουν σχηματίσει μικρούς λόφους και μια απόλυτα απαράδεκτη εικόνα σε ένα από τα σημεία της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας που θα έπρεπε να προστατεύεται σαν κόρη οφθαλμού, καθώς αποτελεί εκπληκτικό αξιοθέατο. Είναι η Βέργα.
Άγνωστοι, η ταυτότητα των οποίων όμως δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεθεί, εναπόθεσαν χθες, Σάββατο, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, κλαδέματα, μπάζα, απόβλητα από ανακαίνιση και διάφορα άλλα υλικά μέσα και γύρω από τους κάδους που βρίσκονται στη λεγόμενη στροφή «Αρόζα».
Ανάλογα περιστατικά σημειώνονται σε πολλές άλλες περιοχές της Καλαμάτας, ωστόσο η Βέργα είναι κάτι διαφορετικό, καθώς αποτελεί το μέρος στο οποίο προσέρχονται οι περισσότεροι επισκέπτες προκειμένου να απολαύσουν τη θέα της πόλης και του Μεσσηνιακού Κόλπου από ψηλά. Είναι βέβαια και το μέρος που επιλέγουν πολλοί Καλαματιανοί για τη διασκέδασή τους ή τη βόλτα τους.
Ο Δήμος Καλαμάτας, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις σε όσους συμπεριφέρονται με τέτοια ασυδοσία, ότι θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον κανονισμό καθαριότητας ποινές, εξακολουθεί να μην κάνει τίποτα απολύτως.
Το αποτέλεσμα είναι να επιβαρύνονται οικονομικά όλοι κάτοικοι του Δήμου για να καθαριστούν οι βρομιές εκείνων που εναποθέτουν ασύδοτα τα κλαδέματα και τα μπάζα τους, οι οποίοι μάλιστα συνήθως είναι ευκατάστατοι.
Στ.Μ.

Πηγή : kalamatajournal