Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Λαμπρή γιορτή στην Κυπαρισσία και εξαγγελίες Πέτρου Τατούλη

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ

Με ήλιο αλλά και με ένα δροσιστικό αεράκι γιόρτασε σήμερα η πανέμορφη Κυπαρισσία την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, παρουσία πλήθους κόσμου που έκανε τη βόλτα του αλλά και τα ψώνια του στο παμπάλαιο πανηγύρι… Εκεί ήταν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, που έκανε εξαγγελίες…

Το πρωί, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Πανηγυρίστρα, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομο, ενώ στη συνέχεια έγινε η περιφορά του Σταυρού στις παράγκες των εμπόρων.

Φέτος ο κόσμος φαίνεται ότι είναι περισσότερος από την προηγούμενη χρονιά, ενώ στην Κυπαρισσία έφτασαν με λεωφορεία πολλοί Ηλείοι. Η κίνηση λοιπόν στις παράγκες των εμπόρων είναι σχετικά ικανοποιητική, ενώ υπάρχει ακόμη καιρός για τις αγορές των νοικοκυριών, δεδομένου ότι το πανηγύρι θα συνεχίσει μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Επίσης, φέτος έχει μεγαλώσει κι άλλο το ζωοπάζαρο, στην είσοδο της πόλης, όπου βρίσκει κανείς από άλογα και γαϊδουράκια μέχρι κότες και γαλιά, από γουρουνάκια και κατσικάκια μέχρι διάφορα άλλα οικόσιτα… Μετά την περιφορά του Σταυρού οι επίσημοι ήπιαν καφέ στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου «Κανελλάκης», με την υπέροχη θέα στο Ιόνιο.

Εκεί ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι σε 15 ημέρες θα είναι έτοιμα τα τεχνικά δελτία για την αποκατάσταση του λιμανιού της Κυπαρισσίας, έργο που είπε ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αν και μέχρι τώρα η Περιφέρεια έλεγε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Επίσης είπε ότι στο ΕΣΠΑ θα ενταχθεί και η ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, καθώς επίσης δήλωσε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά - παράκαμψη Φιλιατρών.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης είπε ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του στην Τρίπολη για το Κάστρο της Κυπαρισσίας, στο οποίο θα γίνουν έργα στερέωσης και αποκατάστασης αφού ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες. Τέλος σημείωσε ότι αναμένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ένταξης στο ΕΣΠΑ του Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρόκειται για μια λαμπρή μέρα για την τριφυλιακή πρωτεύουσα, την πανέμορφη Κυπαρισσία όπως τόνισε, ενώ ευχήθηκε «να ανοίξει επιτέλους, με τη φώτιση του Χριστού, ο δρόμος ώστε ο λαός μας και ιδιαίτερα η περιοχή μας να βρουν ένα γαλάζιο χαμόγελο και νέους ορίζοντες»! Ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος ευχήθηκε στον κόσμο να έχει δύναμη, να σταθεί όρθιος και να παλέψει για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, ενώ ενότητα και υπομονή συνέστησε στον κόσμο και ο βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

Τέλος, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Τάκης Κατσίβελας, σημείωσε ότι ο τομέας της Υγείας διανύει μια πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο και πως μετά την αξιολόγηση της 6ης ΥΠΕ θα υπάρξουν εξελίξεις. Για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας είπε πως δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία και διαβεβαίωσε ότι το 2014 θα προσληφθούν δύο καρδιολόγοι και ένας παθολόγος, από τους συνολικά 2.400 γιατρούς που θα προσληφθούν, κατόπιν προσπαθειών του υπουργού Υγείας, όπως ανέφερε. Άφησε δε αιχμές για τον απερχόμενο διοικητή του Νοσοκομείου, Πάνο Μπόζο, σημειώνοντας ότι δεν είχε φροντίσει ώστε να μπορεί να προσλάβει και φέτος επικουρικούς γιατρούς, διότι δεν είχε καταρτίσει αναλόγως τον προϋπολογισμό.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal