Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

4 έργα στο ΕΣΠΑ και προτεραιότητα στο λιμάνι Κυπαρισσίας υποσχέθηκε ο Τατούλης

ΜΕ ΔΩΡΑ υπό μορφή δηλώσεων ήρθε ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης στη Κυπαρισσία κατά την επίσκεψή του με την ευκαιρία εορτής του Τιμίου Σταυρού.

Αρχικά ανακοίνωσε ότι σε 15 ημέρες θα παραδοθούν τα τεχνικά δελτία για την αποκατάσταση του λιμανιού της Κυπαρισσίας μετά τη δωρεά της μελέτης, προσθέτοντας ότι η αποκατάσταση θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, μέσα από τομεακό πρόγραμμα καθώς ο φάκελος της μελέτης θεωρείται πλήρης. Μάλιστα στο ΕΣΠΑ περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωση του δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού το οποίο παρουσίαζε πρόβλημα λόγω του έκπτωτου αναδόχου με αποτέλεσμα να οδηγείται σε απεμπλοκή της σύμβασης. Παράλληλα διεμήνυσε ότι τον Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του δρόμου Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά - παράκαμψη Φιλιατρών αφού υπάρχει μελετητική ωριμότητα.

Τελευταίο ζήτημα επιφύλαξε, ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης την διευρυμένη σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στο γραφείο του στην Τρίπολη για το Κάστρο της Κυπαρισσίας. Ουσιαστικά πρόκειται για έργα στερέωσης και αποκατάστασης των πρανών στην βορειοανατολική του πλευρά καθώς επικαιροποιούνται οι απαιτούμενες μελέτες. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με την δυνατότητα υλοποίησης μέσα από το ΕΣΠΑ του Βιολογικού Καθαρισμού Γαργαλιάνων, έργο το οποίο είχε εμπλακεί για πολλά χρόνια σε γραφειοκρατικές δυσκολίες με ατέρμονες αιτήσεις της αυτοδιοίκησης για απεμπλοκή του.


Πηγή : radio 936