Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ικανοποίηση στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια για Καλαμάτα, προβληματισμός για Κυπαρισσία

ΤΑΚΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ

Στα Νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά, Ήπειρος και Δυτική Ελλάδα) με τις καλύτερες επιδόσεις συγκαταλέγεται αυτό της Καλαμάτας, ενώ της Κυπαρισσίας δυστυχώς βρίσκεται πολύ χαμηλά στην κατάταξη. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Τάκης Κατσίβελας,…

…από τους Γαργαλιάνους, κατά την παρουσία του στην Κυπαρισσία, για το γιορτασμό του Σταυρού, ρωτήθηκε από πολλούς για το μέλλον του Νοσοκομείου της Τριφυλίας και η απάντησή του ήταν ότι οι εγγυήσεις που του έχουν δοθεί είναι ότι δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις.

Ο Τάκης Κατσίβελας ανακοίνωσε ότι με ενέργειες του υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη, θα προσληφθούν το 2014 συνολικά 2.400 γιατροί σε όλη τη χώρα, ενώ το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα πάρει δύο καρδιολόγους και ένα παθολόγο. Ο διοικητής σχολίασε ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα μπορούσε να πάρει και φέτος επικουρικούς γιατρούς, όμως είπε ότι η διοίκηση κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού δεν είχε κάνει τη σχετική πρόβλεψη, με αποτέλεσμα να μην έρθουν οι γιατροί τους οποίους έχει μεγάλη ανάγκη το Νοσοκομείο.

Ο Τάκης Κατσίβελας άφησε να εννοηθεί ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν έχει διεκπεραιώσει έγκαιρα διάφορα ζητήματα, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να μην βρίσκεται σε καλή σειρά στη σχετική κατάταξη. Αντίθετα τόνισε ότι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις.

Επισημαίνεται ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Πάνος Μπόζος, έχει υποβάλει την παραίτησή του ενώ είναι από τους διοικητές που στην προσπάθεια του να επιτύχει τους διάφορους δημοσιονομικούς στόχους δεν αμέλησε τον κύριο ρόλο που έχει ένα νοσοκομείο, την παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας και κυρίως υπερασπίστηκε τη συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal