Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

"Δόλοφόνοι, δόλοφόνοι" το σύνθημα μεγάλης αντιφασιστικής πορείας στην Καλαμάτα

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ στην Καλαμάτα. Οι διαδηλωτές πέρασαν και κάτω από τα φρουρούμενα γραφεία της Χρυσής Αυγής, απέναντι από το Δημαρχείο, όπου φώναξαν ρυθμικά «δόλοφόνοι, δόλοφόνοι». Μέλη της Χρυσής Αυγής παρακολουθούσαν από το…

…μπαλκόνι, μερικά κάπνιζαν και άλλα μαγνητοσκοπούσαν τους διαδηλωτές με κινητά τηλέφωνα! Η ατμόσφαιρα όταν οι διαδηλωτές πλησίασαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ηλεκτρίστηκε και οι διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν με ένταση συνθήματα κατά του ναζισμού. Στο μπαλκόνι των γραφείων της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν λίγα άτομα, προφανώς μέλη του κόμματος. Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν κοντά στα γραφεία, τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπήκαν μέσα στο κτήριο και έκλεισαν τις μπαλκονόπορτες, όμως αμέσως μετά τις άνοιξαν και βγήκαν πάλι στο μπαλκόνι. Από κάτω βρίσκονταν αστυνομικοί. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας μετά τις 7.00 το απόγευμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ήταν κυρίως μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΠΑΜ και μεμονωμένοι αντιφασίστες.

Μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώθηκε διαφωνία, όταν οι δεύτεροι κάλεσαν τον κόσμο να κάνει πορεία, η οποία θα περνούσε και κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής αλλά οι πρώτοι αντέδρασαν. Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να ακολουθήσει άλλη διαδρομή η πορεία και να μην περάσει από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση ενδεχόμενης φασαρίας που φαίνεται ότι την επιδιώκει η Χρυσή Αυγή. Τελικά η πορεία ξεκίνησε με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά και το ΣΥΡΙΖΑ πίσω, που τελικά πέρασε και αυτός κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι από μερίδα των διαδηλωτών ακούστηκαν συνθήματα όπως «O λαός δεν ξεχνά τους φασίστες του κρεμά», «Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ» κ.ά.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal