Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Στον πολιτισμό επενδύει η περιφέρεια Πεόποννήσου

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο φέρει την προσωπική του σφραγίδα και το όραμά του για την Πελοπόννησο. Αφορά μια γενναία ενίσχυση στις δομές τοπικού πολιτισμού, με την χρηματοδότηση για προμήθεια μουσικών οργάνων, ηχητικών συστημάτων και στολών για το σύνολο των Δημοτικών Φιλαρμονικών και των Χορωδιών των μεγάλων πόλεων της Πελοποννήσου, με το συνολικό ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, έχει σχεδιαστεί ένα πρόγραμμα φεστιβάλ και μουσικών εκδηλώσεων, με την συμμετοχή όλων των μουσικών σχημάτων της Πελοποννήσου, που κλιμακώνεται από σήμερα και μέχρι το τέλος του 2014. Ηχηρή αφετηρία του παραπάνω προγράμματος αποτελεί το κοντσέρτο της Λονδρέζικης «Ορχήστρας της Εποχής του Διαφωτισμού» (Orchestra of the Age of Enlightenment), στις 12 Οκτωβρίου 2013, στο «Μαλλιαροπούλειο» Θέατρο της Τρίπολης.


Άγγλοι καλλιτέχνες, μέσα από τις μελωδίες του Μότσαρτ και υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου Διονυσίου Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά (Dionysios Dervis-Bournias), θα μας μεταφέρουν την δημιουργική τους δίψα, τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις αλλά και την ανάγκη τους για επαναπροσδιορισμό των κλασσικών συναυλιακών μορφών. Τα 26 χρόνια πετυχημένης παρουσίας της ορχήστρας την έχουν κάνει να ξεχωρίζει για την αριστεία, την πολυμορφία και την διαρκή της εξερεύνηση, επιβεβαιώνοντας το ιδρυτικό της σύνθημα: Δεν είναι όλες οι ορχήστρες ίδιες.

«Απέναντι στην οικονομική και ηθική κρίση, τα μουσικά σύνολα της Πελοποννήσου, οι εκατοντάδες εθελοντές μουσικοί, οι μαέστροι, τα Δ.Σ. των σχημάτων, οι πολίτες της Πελοποννήσου που πλαισιώνουν και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, οι δάσκαλοι και οι μαθητές μουσικής, είναι ελπίδα ανάταξης», δηλώνει ο Πέτρος Τατούλης. Πραγματική άμυνα στο κλίμα ηττοπάθειας, μιζέριας και μισαλλοδοξίας είναι ο πολιτισμός, για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, η οποία ανέλαβε να διαχειρισθεί για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, διαπιστώνει ήδη τον ενθουσιασμό και την ανταπόκριση των φορέων σε αυτή την πρωτοβουλία.


Πηγή : simaia news