Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ για νέους αγρότες

«Η ελληνική γεωργία χρειάζεται νέο αίμα, νέους ανθρώπους με νέες ιδέες για να αξιοποιήσουν τον πλούτο της ελληνικής γης» τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος,χαιρετίζοντας την «1η Γιορτή Νέου Αγρότη», που διοργανώθηκε από την Ένωση Νέων Αγροτών (ΕΝΑ) Λάρισας, στο Μόδεστο του Δήμου Κιλελέρ.

Στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις του ΥπΑΑΤ για τη στήριξή των νέων αγροτών. Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε την κατανόησή του, καθώς οι νέοι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με παθογένειες χρόνων, αλλά και την πεποίθησή του ότι «μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, στην αναζωογόνηση της υπαίθρου και την ανόρθωση της εθνικής οικονομίας».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, απευθυνόμενος στους νέους αγρότες, υπογράμμισε ότι στην προσπάθειά τους αυτή δεν είναι μόνοι και τους ενημέρωσε για την πρόταση αναθεώρησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, η οποία κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και περιλαμβάνει νέο πρόγραμμα, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, για την πρώτη εγκατάσταση νέων αγροτών.

Στην ίδια πρόταση περιλαμβάνεται και πρόγραμμα, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, για στοχευμένα μικρά σχέδια βελτίωσης στην κτηνοτροφία, στα οποία θα μπορούν να μετέχουν και νέοι αγρότες» καθώς και πρόγραμμα για εγγειοβελτιωτικά έργα, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά είπε «θέλουμε να παρέχουμε την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή στους αγρότες και ιδιαίτερα στους νέους που ξεκινούν την προσπάθειά τους, έτσι ώστε να είναι πιο αποδοτική η εργασία τους».

Zougla.gr


Πηγή : filiatra news