Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Άριστος ο συντονισμός των υπηρεσιών στα 3 μέτωπα φωτιάς στη Κυπαρισσία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΤΟΝ συντονισμό όλων των υπηρεσιών για τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή Κυπαρισσίας που είναι ήδη σε πλήρη έλεγχο κατέγραψαν στην συνέντευξη Τύπου ο Υποστράτηγος του Επιτελείου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Αφάλης που τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Μεσσηνία, ο Αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς με τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Μπακούρο και ο Δήμαρχος Τριφυλίας καθώς ο στόχος ήταν κοινός και η ετοιμότητα των υπηρσιών άμεση.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους φορείς για την πυρόσβεση στις Βρύσες και Γαργαλιάνους την κεντρική διοίκηση της Πυροσβεστικής με τα εναέρια μέσα για να τεθούν τα μέτωπα υπό έλεγχο, αλλά και τον συντονισμό των ενεργειών με την Π.Ε. Μεσσηνίας αλλά και το μηχανισμό του Δήμου που ξενύχτησαν για να αποκλιμακωθεί η πύρινα λαίλαπα αλλά και τους ηρωικούς πυροσβέστες με τους εθελοντές της περιοχής μας. Είπε ότι οι πυρκαγιές δεν ανάβουν μόνες τους σε δύσκολους καιρούς να βιώνουμε περιβαλλοντική καταστροφή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς ευχήθηκε να είναι το τελευταίο περιστατικό στο Νομό μας καθώς το Μάιο ξανά η Κυπαρισσία είχε παραδοθεί στις φλόγες, εκτιμώντας ότι η Κυριακή ήταν δύσκολη ημέρα με 4 εστίες πυρκαγιών που κατακερμάτισαν τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες κινήθηκαν με αυταπάρνηση. Πρόσθεσε ότι τα εναέρια μέσα συντονίστηκαν άμεσα ενώ είναι ευτύχημα που δεν ζημιώθηκε η Μικρομάνη σε καλλιεργητική έκταση. Εξήρε το έργο του κ. Αφάλη που ανταποκρίθηκε άμεσα στην αποστολή εναέριων μέσων τα οποία ήταν ωφέλιμα για την περιοχή, ενώ μίλησε για εξαιρετική συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Τριφυλίας υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ευχαριστώντας τους κ. Γιόβα, Κυριακουλέα, Γεωργακόπουλο με τους πυροσβέστες να προσεγγίζουν δύσβατες περιοχές...

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΠΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο συμπατριώτης μας Επιτελάρχης της Πυροσβεστικής κ. Χαράλαμπος Αφάλης μίλησε για άμεση συνεργασία με τους θεσμικούς παράγοντες του Νομού ώστε να εκτιμηθεί το μέγεθος του κινδύνου, με κινητοποίηση ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων όπως 4 Πεζετέλ, Κάνατερ και ένα Σούπερ πούμα. Υπενθύμισε ότι η προστασία από τις φωτιές αποτελεί υπόθεση όλων μας από την Πυροσβεστική ως τους εθελοντές ενώ μίλησε για τις επισκέψεις στη Μεσσηνία σε επίπεδο συσκέψεων για άρτια αντιμετώπιση όλων των πυρκαγιών μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Για τις 3 φωτιές στη Κυπαρισσία με προληπτικούς ελέγχους από 2 Κάνατερ με τα μέτωπα υπό έλεγχο. Μίλησε για άμεσο ενδιαφέρον του κ. Δένδια για την Μεσσηνία σχετικά με τα τελευταία συμβάντα στο Νομό μας.

Σε ερώτηση μας για την έκταησ που κάηκε ήταν 500 στρέμματα δασικής έκτασης ενώ έδειξε προβληματισμένος για τα μέτωπα καθώς βρίσκεται στο Νομό ειδικό κλιμάκιο που εκτελεί προανακριτικό έργο για τα αίτια των πυρκαγιών, ενώ μίλησε για άρτιο συντονισμό, ενώ έδειξε εύσημα στους κ .Γιόβα, Γεωργακόπουλος και Κυριακουλέα που υπερέβαλαν τον εαυτό τους....κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες στις περιοχές που επλήγησαν.


Πηγή : radio 936