Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τετάρτη στην πλατεία 23ης Μάρτη

ΣΤΙΣ 11:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Στην πλατεία 23ης Μάρτη, την Τετάρτη, στις 11:30 το πρωί, θα γίνει η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και την τρίωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ. «Αν δεν τους σταματήσουμε θα μας γονατίσουν»…

…το τονίζει το ΠΑΜΕ, που καλεί τους εργαζόμενους στην απεργιακή του συγκέντρωση. Στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ τονίζονται τα εξής: «Καμιά αναμονή στα νέα βάρβαρα μέτρα! Βιομήχανοι, τραπεζίτες, μονοπωλιακοί όμιλοι, Τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο και φέρνουν κόλαση. Η συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες για το πρωτογενές πλεόνασμα ή για το κούρεμα του χρέους δε σε αφορά. Μην ξεγελιέσαι, μην πιστεύεις σε παραμύθια. Τα δίνουν όλα για την κερδοφορία των μονοπωλίων, στραγγίζουν το λαό, σφίγγουν ακόμα περισσότερο τη μέγγενη της εκμετάλλευσης! Αν δε συναντήσουν εμπόδια θα προχωρήσουν ακάθεκτοι στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους.

Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν! Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας. Μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας. Ήδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι. Απελευθερώνουν τις απολύσεις. Μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο, καταργούν την Κυριακή αργία. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές.

Μπορούμε εφόσον βάλουμε αποφασιστικό τέλος στον συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές, που σπέρνει το δηλητήριο του συμβιβασμού και της υποταγής των εργαζόμενων. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και αγώνα. Όσο υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, λύτρωση δε μπορεί να υπάρχει. Τα μνημόνια θα είναι μόνιμα και διαρκείας. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Αγώνας εδώ και τώρα για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας! Όχι άλλες θυσίες για το λαό».


Πηγή : kalamata journal