Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Στάχτη δεκάδες στρέμματα στην ορεινή Τριφυλία- Μάχη με επίγεια και εναέρια μέσα- Δύο φωτιές στη Μεσσηνία

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στη περιοχή Άνω Μπλεμενιάνοι Κυπαρισσίας μεταξύ του οικισμού και της περιοχής Βρυσών η οποία πήρε διαστάσεις λόγω του δύσβατου της περιοχής σύμφωνα με το www.kyparissianews.com.

Στη μάχη της κατάσβεσης έπεσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 3 Πεζετέλ, 4 Καναντέρ και ένα ελικόπτερο επιχειρώντας ρίψεις νερού για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς το οποίο έκαψε εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης. Ενίσχυση ωστόσο ήρθε μετά τις 6 το απόγευμα από την Αθήνα από ειδική εκπαιδευμένη μονάδα πυροσβεστών με ελικόπτερο που στάθμευσε στο γήπεδο Κυπαρισσίας για να ενωθεί με τις επίγειες δυνάμεις.


Στη μάχη έπεσαν μηχανήματα των Δήμων και υδροφόρες αλλά και ιδιώτες μαζί με εθελοντές για να αποκοπεί το μέτωπο που δημιουργήθηκε. Φωτιές σε Τρίοδο και Μικρομάνη. Δύο διαφορετικές εστίες κατάφεραν μετά από ώρες να θέσουν υπό έλεγχο άνδρες της Πυροσβεστικής, αρχικά το πρωί ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του παλιού αεροδρόμιου της Τριόδου ενώ πλέον τέθηκε υπό έλεγχο η εστία και στην περιοχή της Μικρομάνης.




Πηγή : radio 936