Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αποφάσεις του Δ.Σ. Καλαμάτας για ψηφιακό Δήμο και ποιότητα ζωής

Συνεδρίασε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο και έλαβε αποφάσεις για τα πάνω από 40 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης: Οι σημαντικότερες αποφάσεις ήσαν οι εξής: Α. Έκθεση για τους Βαλκανικούς Πολέμους Αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί η Έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, την ΕΡΤ και το Δήμο Πειραιά, περί τα μέσα Δεκεμβρίου στα πλαίσια της επαναλειτουργίας του Ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού Καλαμάτας. Β. Παραθαλάσσιο Πάρκο
Εγκρίθηκε η μελέτη και ψηφίσθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο για την κατασκευή Παραθαλάσσιου Πάρκου στη χερσαία ζώνη του Προλιμένα.
Γ. Κέντρο ΥγείαςΑποφασίσθηκε η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ανατολικό Κέντρο Καλαμάτας για τον καθορισμό χώρου ανέγερσης Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου. Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου θα καλύψει ολόκληρη τη δυτική περιοχή της πόλης και του Δήμου της Καλαμάτας
Δ. Υπόγειοι Κάδοι
Τροποποιήθηκε η απόφαση για χωροθέτηση δέκα περίπου υπόγειων κάδων, γιατί στην πρώτη χωροθέτηση υπήρξαν προβλήματα με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.
Ε. Ψηφιακός δήμος
 Εγκρίθηκαν επίσης, οι κανονισμοί λειτουργίας ιστοσελίδας intranet, ηλεκτρονικής διακίνησης αλληλογραφίας, λειτουργίας ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και η καταχώρηση του Δήμου στα social media (facebook-twitter).
ΣΤ. Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις Εγκρίθηκαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, καθώς και η οικονομική υποστήριξή τους. Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν δεκάδες εκδηλώσεις στην πόλη και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες με κέντρο την Κεντρική Πλατεία-Βασ. Γεωργίου και το Πνευματικό Κέντρο. Οι βασικές εκδηλώσεις θα είναι και φέτος το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου και η υποδοχή της Πρωτοχρονιάς. Ζ. Ψηφίσματα Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε το ψήφισμα της ΠΕΔ Πελοποννήσου για τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ. Τα υπόλοιπα θέματα ήσαν υπηρεσιακής φύσεως και οι σχετικές αποφάσεις τους θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας σε τρεις (3) ημέρες περίπου.

Πηγή : radio936