Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Αλευρά με τον πρέσβη του Βιετνάμ και παραγωγικούς φορείς της Μεσσηνίας.

Συνάντηση με τον πρέσβη του Βιετνάμ κ. Binh Vou και παραγωγικούς φορείς της Μεσσηνίας είχε χθες το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς στην αίθουσα "Παναγιώτης Φωτέας" του Διοικητηρίου Καλαμάτας

Ο πρέσβης συνοδευόταν από τον περιφερειακό σύμβουλο Λάμπρο Μπούκλη και αντιπροσώπους της χώρας του. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια προώθησης της συνεργασίας των δύο χωρών στον αγροτικό και τουριστικό τομέα.

Ο κ. Αλευράς καλωσορίζοντας τον πρέσβη τον ..............

ενημέρωσε αναλυτικά για τα επώνυμα, υψηλής ποιότητας και πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα της Μεσσηνίας, για την πολιτιστική κληρονομιά του Νομού για τις προοπτικές του τουρισμού και για τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μπούκλης σε παρέμβαση του, χαρακτήρισε το Βιετνάμ σύγχρονη βιομηχανική χώρα με μεγάλη εμπειρία στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων και τόνισε ότι το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό κράτος του Βιετνάμ αποτελεί πρότυπο για την χώρα μας, χάρη στην ραγδαία ανάπτυξη και τις τεράστιες αλλαγές που έχει φέρει στο βιοτικό επίπεδο του λαού του τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ο πρέσβης κ. Vou ανέφερε πως είναι τιμή του να βρίσκεται στην χώρα μας, πως θαυμάζει τον πολιτισμό μας και ότι από μικρός γνώριζε μέσα από το σχολείο για το λάδι και το κρασί της Ελλάδας που γεύονταν οι Θεοί. Τόνισε επίσης πως και η χώρα του είχε βρεθεί στην ίδια κατάσταση με αυτή που βρισκόμαστε εμείς σήμερα και είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Έθεσε ως στόχο η χώρα του να φτάσει στα επίπεδα της Ελλάδας στον τουρισμό, αφού όπως είπε: «Η Ελλάδα έχει 11 εκατομμύρια πληθυσμό και το 2010 είχε 17 εκατομμύρια τουρίστες, όταν το Βιετνάμ με 86 εκατομμύρια πληθυσμό είχε μόλις 7». Στα πλαίσια αυτού του στόχου μπορεί να υπάρξει συνεργασία στην κατασκευή τουριστικών αναμνηστικών τα οποία κατασκευάζονται στο Βιετνάμ και η ολοκλήρωση τους να γίνεται στην Ελλάδα, ενώ μέχρι σήμερα γίνεται στην Τουρκία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η επίτευξη αυτού του στόχου θα συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας, καθώς επίσης και η προβολή της Μεσσηνίας μας μέσω τουριστικών σποτ, τα οποία θα προβάλλονται στο Βιετνάμ από δημοσιογραφικά μέσα, υιοθετώντας την πρόταση του προέδρου των Ξενοδόχων κ. Λαγωνικάκου για την φιλοξενία τους στο νομό μας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις εργασίας με παραγωγικούς φορείς του νομού μας και συγκεκριμένα με τους Προέδρους, του Επιμελητηρίου κ. Δημήτριο Μανιάτη, της Ένωσης Αγροτικών Συν/σμών Μεσσηνίας κ. Κώστα Κατσούλη, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Πελοποννήσου κ. Ηλία Κανάκη, του Συνδέσμου Κορινθιακής Σταφίδας κ. Κώστα Παπαδημητρίου, του ΕΤΑΠ του Επιμελητηρίου κ. Γιώργου Γκούμα, της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Σπύρου Λαγωνικάκου και επιχειρηματιών εξαγωγών ελαιολάδου κρασιού και τουριστικών πρακτόρων.


Πηγή : filiatranews