Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Φιλιατρά - Κέντρο Δήμητρα: Επιτυχημένα έληξε το πρόγραμμα κατάρτισης νέων αγροτών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Σάββατο 24 Νοεμβρίου στα Φιλιατρά το σεμινάριο κατάρτισης νέων Αγροτών που υλοποιήθηκε από το Κέντρο "Δήμητρα" Κυπαρισσίας στις εγκαταστάσεις του ΚΕΓΕ Φιλιατρών.

Στην τελετή λήξης του σεμιναρίου παρευρέθηκαν -εκτός των καταρτιζομένων νέων αγροτών- ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιλιατρών κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο προϊστάμενος της γεωργικής υπηρεσίας του Δήμου Τριφυλίας κ. Γώγος. 

Το πρόγραμμα όπως μας είχε πει στις .............

22 Οκτωβρίου ο Διευθυντής του ΕΛΓΟ Δήμητρα κ. Γιώργος Τσουμάνης, το σεμινάριο ήταν για 150 ώρες και η δομή του ήταν η κατάρτιση των νέων αγροτών επάνω στην καλλιέργεια των κηπευτικών τόσο σε θερμοκήπιο όσο και στην ύπαιθρο, για την θρέψη την άρδευση τις ασθένειες την οργάνωση σε ομάδες παραγωγών αλλά και νέες τεχνολογίες στους υπολογιστές και το internet.

Η τελετή λήξης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε χθές στις 7 το βράδυ στο Κέντρο Δήμητρα Φιλιατρών και στην τελετή παρέστη ο Γενικός Διευθυντής Κατάρτισης κ. Λεωνίδας Παπαβασιλείου ο οποίος μίλησε στους καταρτιζόμενους για το πρόγραμμα.

Ο Διευθυντής του ΕΛΓΟ "Δήμητρα κ. Γιώργος Τσουμάνης μιλώντας στην κάμερα του συνεργάτη μας είπε ότι η βεβαίωση που θα πάρουν είναι το διαβατήριο για την δεύτερη δόση της επιδότησης τους από το υπουργείο.
Με την εκπαίδευση που πήραν και τη λήψη τους διπλώματος τους βελτίωσαν τις γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο των κηπευτικών.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα κ. Παναγιώτης Παπαβασιλείου είπε ότι η παρουσία του στην τελετή λήξης σηματοδοτεί μια υπόσχεση ότι θα αξιοποιηθούν οι δυο δομές της Τριφυλίας Κέντρο Δήμητρα Κυπαρισσίας και Φιλιατρών στο οποίο είναι το πρώτο πρόγραμμα που πραγματοποιείται.
Η Τριφυλία είναι δυναμική περιοχή με πολύ καλή ομάδα αγροτών και θα κάνουμε οτι είναι δυνατόν να στηρίξουμε τις προσπάθειες των αγροτών και των αγροτικών συλλόγων της περιοχής.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωργικής Ανάπτυξης Τριφυλίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος, είπε ότι τα φιλιατρά σε λίγα χρόνια θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θερμοκηπιακό κέντρο στην Ελλάδα. Υπάρχει προοπτική ανάπτυξης του κλάδου ακόμα και σήμερα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ζήτησε να δημιουργηθεί μια αγροτική σχολή στα Φιλιατρά. Είναι αίτημα .όλων των παραγόντων της περιοχής γιατί είναι κρίμα να πηγαίνουν αγρότες της περιοχής στην Κρήτη να εκπαιδευτούν.

Αμέσως μετά δόθηκαν διπλώματα στα παιδιά που συμμετείχαν στο σεμινάριο, βεβαίωση που θα τους χρειαστεί για την καταβολή της δεύτερης δόσης της επιδότησης από το υπουργείο.

Δείτε το video του συνεργάτη μας από την τελετή λήξης.




Πηγή : filiatranews