Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης


Διεύρυνση της δικογραφίας με έρευνα κύκλων υπεράνω υποψίας

Μόνο «κλειστή» δεν μπορεί να χαρακτηρίσει πλέον κάποιος τη μεγάλη υπόθεση που απασχολεί από πέρυσι, όχι μόνο τη Μεσσηνία, αλλά το πανελλήνιο, αυτή της εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία κατηγορείται για δολοφονίες, εκβιασμούς και ναρκωτικά.
Η προφυλάκιση – 11 ολόκληρους μήνες μετά - συνταξιούχου αστυνομικού, ο οποίος κατά τη δράση της οργάνωσης, αλλά και λίγο μετά την εξάρθρωσή της, ήταν εν ενεργεία στο νευραλγικό τομέα της Δίωξης Ναρκωτικών, δίνει νέες διαστάσεις στην υπόθεση.
Δικαστικοί κύκλοι, αναφέρουν ότι η υπόθεση, έχει ανοίξει και πάλι για τα καλά και οι... εκπλήξεις θα συνεχισθούν και σε άλλους επαγγελματικούς κύκλους, που κατά τεκμήριο θεωρούνται υπεράνω πάσης υποψίας, όπως για παράδειγμα αυτοί των αστυνομικών ή των νομικών.
 
Νέες συνομιλίες
Αιχμή του δόρατος, φαίνεται πως αποτελούν ακόμα και τώρα, οι καταγεγραμμένες συνομιλίες από τη ειδική υπηρεσία της ΓΑΔΑ στην Αθήνα, η οποία συνέχισε να «παγιδεύει» τηλέφωνα και να καταγράφει, ακόμα και μετά τη σύλληψη των φερόμενων ως αρχηγών και μελών της εγκληματικής οργάνωσης. Και τότε δηλαδή, που θεωρούνταν ότι η υπόθεση έχει εξιχνιασθεί πλήρως.
Αν και σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος ακριβώς από την αποκάλυψη της στυγερής δολοφονίας του 35χρονου Αλβανού Φελίμ Μεσάι και του 2,5χρονου γιου του, οι οποίοι βρέθηκαν μέσα σε αρδευτικό κανάλι στον Άρι, ο πατέρας πυροβολημένος με καραμπίνα και το παιδί με κομμένο το λαιμό και λίγο πριν τα Χριστούγεννα την εξάρθρωση της οργάνωσης, οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, συνέχισαν όλο αυτό το διάστημα να «δουλεύουν» την υπόθεση σχεδόν νυχθημερόν.
Νέες διώξεις
Μάλιστα, αθόρυβα, όλο αυτό διάστημα, έχουν ασκηθεί διώξεις και σε άλλα άτομα, τα οποία μέσα από τη δικογραφία φέρεται να έχουν έμμεση ή άμεση ανάμειξη στους εκβιασμούς, για τους οποίους κατηγορείται η εγκληματική οργάνωση.
Επίσης, δεν είναι τυχαίο, πως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ογκώδης δικογραφία συμπληρώθηκε τους τελευταίους μήνες με νέα στοιχεία, ενώ από έμπειρους νομικούς κύκλους εκτιμάται ότι κανείς ακόμα δεν έχει «δει» που τελειώνει.
Το σίγουρο, πάντως, είναι, πως το επόμενο χρονικό διάστημα, το ουσιαστικό, αλλά και το τυπικό μέρος «κλεισίματος» της δικογραφίας, θα κινηθεί με γοργούς ρυθμούς από εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές, ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013, οι κατηγορούμενοι ως αρχηγοί και μέλη της οργάνωσης, οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία θα αποφασίσει για την ενοχή τους ή όχι.
Β.Β.
Πηγή : tharrosnews