Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Άναψε ο χορός των προεκλογικών ζυμώσεων στη Τριφυλία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΑΡΩΜΑ εκλογών θα μυρίσει μετά το καλοκαίρι στο Δήμο Τριφυλίας καθώς οριστικοποιείται η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην αυτοδιοίκηση με 4 σχήματα να διεκδικούν προς το παρόν την αλλαγή σελίδας στον δεύτερο πληθυσμιακά Δήμο του Νομού αλλά με συνιστώσα τις πολιτικές εξελίξεις και την κατάσταση που κυριαρχεί στο Δήμο.

ΚΟΛΛΙΑΣ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ- ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΕΙ

Μετά την θυελλώδη συνεδρίαση στα Φιλιατρά της παράταξης πλειοψηφίας όπου ο νυν Δήμαρχος έχει δεχθεί τα πυρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ο ίδιος άφησε τον απόλυτο λόγο του υποσχόμενος να προβεί σε αλλαγές. Τουλάχιστον στις καρέκλες. Ουσιαστικά φαίνεται ότι για να μην διευρυνθεί το χάσμα απόψεων θα επιχειρήσει όπως ανέφερε αλλαγές σε Νομικά πρόσωπα χωρίς να αποκλειστεί του χρόνου προς τις εκλογές να αλλάξουν οι θέσεις των Ατιδημάρχων. Μόνος άμισθος παραμένει προς το παρόν ο κ. Πούλος από τα Φιλιατρά. Ωστόσο παρότι ο κ. Κόλλιας δεν ξεκαθάρισε αν είναι υποψήφιος αυτό θεωρείται δεδομένο παρότι σε συνεδρίαση του Δ.Σ. είχε τονίσει ότι "δεν τον ενδιαφέρον οι εκλογές". Σε περίπτωση που το κλίμα εκτροχιαστεί από παράπλευρες απώλειες δεν αποκλείεται να δώσει..το δαχτυλίδι της εξουσίας σε άλλο πρόσωπο με την υπόσχεση όμως ότι θα διατηρήσει ισοροπίες και καρέκλες.

ΣΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΑΡΩΜΑ...ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Παρότι δεν θεωρείται δεδομένη η εκ νέου υποψηφιότητα Σωτηρόπουλου από την πλευρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες δυνάμεις του αριστερού χώρου και κεντρώου επιχειρείται η διαμόρφωση κοινών θέσεων. Αυτή θα εκφραστεί σε Ιδρυτική διακήρυξη που κυοφορείται εδώ και καιρό με νέα πρόσωπα ώστε να αποτελέσει την μεγάλη διαφορά με το παρελθόν και η οποία ανακοινώθηκε στα Φιλιατρά με την επωνυμία Ρ.Α.Κ.Ι. Πάντως η συμμετοχή σημερινών συμβούλων δεν αποκλείεται. Φυσικά δικό της σχήμα θα κατεβάσει πιθανόν η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας του κ. Κουκούμη η οποία όμως θα επανεξεταστεί μετά το καλοκαίρι.


Πηγή : radio 936