Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Πετράκος: "Σοβαρά προβλήματα στην περίθαλψη αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ν. Μεσσηνίας"

"Σοβαρά προβλήματα στην περίθαλψη αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ν. Μεσσηνίας" καταγγέλει με σχετική ερωτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος.

Ακολουθεί αναλυτικά το κέιμενο της ερώτησης:

"Οι κάτοικοι του Ν. Μεσσηνίας διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό. Τα προβλήματα υπάρχουν σε όλη την Μεσσηνία. Τονίζω ενδεικτικά τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων το οποίο υπολειτουργεί κυρίως λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Αντίστοιχα στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης δεν υπάρχει ακτινολόγος και χειριστής ακτινολογικού μετά τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου πριν από ένα χρόνο. Τα Περιφερειακά Ιατρεία στο Βλαχόπουλο (λόγω μετακίνησης ιατρού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χωρίς να αντικατασταθεί), στον Πύργο Τριφιλίας και στη Χώρα είτε δεν λειτουργούν καθόλου είτε υπολειτουργούν. Επίσης τα Αγροτικά Ιατρεία σε Διαβολίτσι, Ζευγολατιό, Μέλπεια, Δεσύλα υπολειτουργούν ή δεν υπάρχει ούτε ένας αγροτικός ιατρός.

Οι κάτοικοι συνεπώς αδυνατούν να εξεταστούν για τα προβλήματα της υγείας τους και να εξυπηρετηθούν στη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Αναγκάζονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις σε εποχές οικονομικά δύσκολες και αισθάνονται αγανάκτηση για την μη εξυπηρέτησή τους από την πολιτεία. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου ο πληθυσμός πολλών περιοχών αυξάνεται και τα Κέντρα Υγείας καθώς και τα Αγροτικά Ιατρεία επιβαρύνονται υπέρμετρα από τον επιπλέον πληθυσμό και συνεπώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα προχωρήσει στην άμεση στελέχωση με 3 τουλάχιστον αγροτικούς γιατρούς του Κ.Υ.;

Θα προχωρήσει στην άμεση πρόσληψη ακτινολόγου για την στελέχωση του Κ.Υ. Μεσσήνης;

Πότε προβλέπεται να προχωρήσει στην πρόσληψη αγροτικών γιατρών για την στελέχωση των αγροτικών ιατρείων σε Διαβολίτσι, Ζευγολατιό, Μέλπεια, Χώρα, Πύργος Τριφυλίας και Δεσύλα;

Θα σταματήσουν οι μετακινήσεις των αγροτικών γιατρών από τα Π.Ι. προς τα Κ.Υ. και τα νοσοκομεία που έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα Π.Ι. και να χρειάζεται να μετακινούνται και οι κάτοικοι σε μεγάλες αποστάσεις;

Ποια μέτρα πρόκειται να λάβει για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των Π.Ι. και Κ.Υ. ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες;".

Ο ερωτών βουλευτής
Πετράκος Αθανάσιος


Πηγή : eleutheria online