Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μαραθούπολη - Πυργάκι: Απελευθέρωση Άγριων Ζώων από το ΕΚΠΑΖ Μεσσηνίας

Σε μία πανέμορφη εκδήλωση με την παρουσία πολλών φίλων, γιορτάστηκε σήμερα η απελευθέρωση άγριων ζώων από το ΕΚΠΑΖ Μεσσηνίας.

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων Μεσσηνίας που μετρά ένα χρόνο ζωής, βρίσκεται στον Πύργο Τριφυλίας, όπου φιλοξενεί και προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένα ζώα, ώσπου να είναι σε θέση να αφεθούν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον.

;

Η γιορτή ξεκίνησε στις 11 το πρωί σε μία πανέμορφη πλαγιά σε υψόμετρο 400 μέτρων στην Φάρμα Αετοράχη, όπου οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στον χώρο θαυμάζοντας τα ζώα που φιλοξενούνται, αλλά και να δουν από κοντά την γερακίνα που άνοιξε τα φτερά της για τον Μεσσηνιακό ουρανό.


Ελεύθερη αφέθηκε και μία 18 ετών Μεσογειακή χελώνα που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο καβούκι της από φρέζα, ενώ στην συνέχεια απελευθερώθηκαν και πέντε ασημόγλαροι στην Μαραθούπολη.

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος υπεύθυνος του ΕΚΠΑΖ Μεσσηνίας, αναφέρθηκε σε 137 περιστατικά που διαχειρίστηκε ο σταθμός κατά την διάρκεια του έτους που λειτουργεί, αλλά και το υψηλό κόστος που απαιτείται για τροφή και φάρμακα.

Σημαντική βοήθεια στον σταθμό προσφέρουν ιδιώτες με προσωπική εργασία και χορηγίες μαζί και με άλλα μέλη όπως ο Κωνσταντίνος Κολοβάκης και ο Γιώργος Μπουφέας.


Παρακολουθήστε το βίντεο όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net