Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Basket: Διασυρμός του ΑΣ Τριφυλίας με 73-38 από την Εράνη Φιλιατρών

Η Εράνη ήταν, είναι και θα είναι το αφεντικό της Τριφυλίας. όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Αυτό το απέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Εράνη χθες το απόγευμα στους Γαργαλιάνους βάζοντας οριστικά και αμετάκλητα ΤΕΛΟΣ σε όποιες αμφισβητήσεις μπορεί να υπήρχαν σχετικά με την ανωτερότητα της.

Το χθεσινό 73 - 38, σκορ που θυμίζει 5ο Τελικό Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού το μακρινό 1996, και που με αυτό η Εράνη επιβλήθηκε πανεύκολα του ΑΣ Τριφυλίας είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ βαρύ σκορ που μπορεί να χαρακτηριστεί διασυρμός.

Η Εράνη λοιπόν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει ως αφεντικό της Τριφυλίας που είναι. Έπαιξε εξαιρετική άμυνα, Μπήκε στο γήπεδο σίγουρη για όλα κέρδισε με σκορ (συγχωρήστε μου την έκφραση) "διασυρμού" την Κυπαρισσιώτικη ομάδα με 35 πόντους. Διαφορά θα μπορούσε άνετα να φτάσει και τους 45 ακόμα πόντους -αν όχι και παραπάνω- αν δεν υπήρχαν κάποια παιδαριώδη λάθη στην τελική προσπάθεια της Εράνης μέσα στην ρακέτα.

Αν και στην λήξη του πρώτου 10λέπτου η διαφορά ήταν μικρή, μόλις 7 πόντους -υπέρ της Εράνης- η ομάδα του Γιώργου Γριβοκωστόπουλου λειτουργώντας σαν σύνολο το πάλεψε σκληρά για να κάμψει την αντίσταση του ΑΣ Τριφυλίας. Στην λήξη του δεύτερου 10λέπτου που η Εράνη απόκτησε μια καλή διαφορά ασφαλείας, 17 πόντων δείχνοντας οτι ελέγχει πλήρως το παιχνίδι.

Στην τρίτη περίοδο όλα φάνηκαν πως ξεκαθαρίζουν για τα καλά και ότι η τέταρτη περίοδος θα ήταν απλά περίοδος διαδικαστικού καθαρά χαρακτήρα στην οποία θα οριστικοποιούταν στο που θα κάτσει η μπίλια της διαφοράς. Στα 10 λεπτά της τρίτης περιόδου η Εράνη πέτυχε 21 πόντους ενω η ομάδα της Κυπαρισσίας επί οκτώμισι λεπτά είχε καρφωθεί στους 19 πόντους που είχε λήξει η δεύτερη περίοδος και κατάφερε να πετύχει 5 πόντους στο τελευταίο ενάμισι λεπτό.

Η μεγάλη διαφορά Εράνης - ΑΣ Τριφυλίας στο τίλος της τρίτης περιόδου (57-24) είχε πλέον χτιστεί και τίποτα δεν μπορούσε να την γκρεμίσει ενω παράλληλα όλα έδειχναν ότι τελείωσαν για την ομάδα της Κυπαρισσίας. Το τελικό 73-38 σκορ πολύ βαρύ για την οποιαδήποτε ομάδα έχανε με τέτοια διαφορά ήρθε να επιβεβαιώσει την πλήρη ανωτερότητα της Εράνης.

Σε εξαιρετική μέρα ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ο οποίος πέτυχε 21 πόντους ενω πολύ σημαντικές βοήθειες έδωσαν οι Αθανασόπουλος και Ντουγερόγλου με 9 πόντους, ο Μητρόπουλος με 8, Μακρυγιάννης και Σταθόπουλος με 7, και ο Σύλλας με 6. Συμμετοχή στο παιχνίδι πήρε και ο Κουτσογιάννης.

Εξαιρετική διαιτησία των Αναστόπουλου και Καρμίρη.

Τα δεκάλεπτα: 20 - 13 , 36 - 19 , 57 - 24 και 73 - 38

Τώρα απομένουν δύο ακόμα αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και η Εράνη αν και έχει εξασφαλίσει κατα πολύ μεγάλο ποσοστό την άνοδο στην Β' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ θα πάει να πάρει και στους δυο αγώνες το θετικό αποτέλεσμα.

Την ικανοποίηση τους για την Νίκη εξέφρασαν με δηλώσεις τους στην κάμερα του Φιλιατρά News ο Γιώργος Μακρυγιάννης και ο Μπάμπης Κουτσογιάννης, λέγοντας ότι έπαιξαν πολυ καλή άμυνα και όταν η διαφορά πήγε στους 10 πόντους τα υπόλοιπα κύλισαν όπως τα είχε σχεδιάσει η ομάδα.

Συγχαρητήρια στους παίκτες έδωσε και ο προπονητής της Εράνης Γιώργος Γριβοκωστόπουλος μιλώντας στον συνεργάτη μας και λέγοντας ότι οι παίκτες λειτουργούν σαν σύνολο, κυριαρχεί η ομαδικότητα και η αλληλοβοήθεια ανάμεσα τους και εκεί απόδωσε την επιτυχία της Εράνης. Αν και η Εράνη έχει εξασφαλίσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την άνοδο της στην Β'΄κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ο Γιώργος Γριβοκωστόπουλος προσπάθησε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους για την συνέχεια.

Εμείς ευχόμαστε στην ομάδα μας, την ομάδα που μας ομορφαίνει την Ζωή και μας κάνει ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ Καλή επιτυχία στις δυο επόμενες αγωνιστικές και με το καλό για την άνοδο.


Πηγή : filiatra news