Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Τριφυλία: Καταστηματάρχης ετοιμαζόταν να διαθέσει 150 κιλά ληγμένων εντοσθίων

Της Βίκυς Βετουλάκη

Εκατόν πενήντα κιλά εντοσθίων ληγμένα από το 2012 ετοιμαζόταν να «ρίξει» στην πασχαλιάτικη αγορά ιδιοκτήτης καταστήματος κρεάτων σε περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, όμως τις προθέσεις του σταμάτησε το Μεικτό Κλιμάκιο Ελέγχων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σε έλεγχο που έκανε τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», μέλη του κλιμακίου ελέγχου πήγαν τη Μεγάλη Εβδομάδα στο συγκεκριμένο κατάστημα. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν τιμολόγια για μεγάλες ποσότητες ευπαθών ζωικών προϊόντων (εντόσθια) που χρησιμοποιούνται στο πασχαλιάτικο τραπέζι, χωρίς αυτά να βρίσκονται στο κατάστημα. Όταν ρωτήθηκε ο καταστηματάρχης, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς, αποκάλυψε στους ελεγκτικούς υπαλλήλους ότι τις ποσότητες αυτές τις έχει… στο σπίτι του!

Με έκπληξη το Μεικτό Κλιμάκιο, όταν ο καταστηματάρχης τους πήγε στο σπίτι του, είδαν ότι είχε δύο ψυκτικούς θαλάμους, όπου εντόπισαν τα ζωικά προϊόντα που αναζητούσαν, διαπιστώνοντας, μάλιστα, ότι ήταν ληγμένα από το 2012! Τελικά, κατασχέθηκαν 150 κιλά ακατάλληλων προς διάθεση και κατανάλωση εντοσθίων διαφόρων ειδών, τα οποία καταστράφηκαν σε ειδικό χώρο που διαθέτουν τα σφαγεία της Καλαμάτας.

Ήδη για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα σταλεί και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών για τυχόν ποινικές ευθύνες του καταστηματάρχη, ενώ έχουν κινηθεί και οι διαδικασίες επιβολής του προβλεπόμενου προστίμου.


Πηγή : tharros news