Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

4.413 οκτάμηνες συμβάσεις σε 176 Δήμους

«Πράσινο φως» για την πρόσληψη 4.413 συμβασιούχων σε 176 δήμους όλης της χώρας έδωσε η κυβέρνηση με σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Συνεπώς, από αυτήν την εβδομάδα οι δήμοι θα μπορούν να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την προκήρυξη θέσεων εποχικού προσωπικού (οκτάμηνης διάρκειας) σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα (π.χ. καθαριότητα, φωτισμός, ύδρευση κ.λπ.) μέσω ΑΣΕΠ, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων του έτους 2013.

Δίμηνο προκηρύξεων για οδηγούς, τεχνίτες και εργάτες θα είναι Μάιος και Ιούνιος στους δήμους

Πρόκειται κυρίως για εργατοτεχνικό προσωπικό στις ειδικότητες: εργάτες καθαριότητας, οδηγοί απορριμματοφόρων, οδηγοί ρυμουλκών οχημάτων, ηλεκτροτεχνίτες οχημάτων, χειριστές μηχανημάτων έργου, μηχανικοί αυτοκινήτων, τεχνίτες αυτοκινήτων, ηλεκτρολόγοι εναερίτες, χειριστές ανυψωτικών καλαθοφόρων οχημάτων, υδρονομείς κ.ά.

Μέσα στο δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου θα εκδοθούν οι προκηρύξεις όλων των φορέων, βάσει των αιτημάτων που υπέβαλαν στο υπουργείο Εσωτερικών έως τις 29 Μαρτίου 2013.

Σημειώνεται πως οι περισσότεροι δήμοι επείγονται για την ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας, λόγω των αυξημένων αναγκών που επιφέρει η θερινή περίοδος κυρίως σε νησιωτικούς και τουριστικούς ΟΤΑ. Γι' αυτόν τον λόγο αρκετοί δήμοι προχωρούν ήδη στη σύναψη δίμηνων συμβάσεων, έως ότου πάρουν την έγκριση για το εποχικό προσωπικό.

Επομένως, αμέσως μόλις το σχέδιο ΚΥΑ διαβιβαστεί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης της απόφασης με τη συνυπογραφή του υπουργού Οικονομικών, θα ενημερωθούν οι ΟΤΑ για τη διενέργεια των εγκεκριμένων προσλήψεων, με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως ισχύουν, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία επιλογής

Η κατάταξη των υποψηφίων, βάσει της οποίας θα γίνει η τελική επιλογή για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, πραγματοποιείται ως εξής:

  • Προηγούνται στην κατάταξη οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα κύρια προσόντα της ειδικότητας και ακολουθούν οι έχοντες τα επικουρικά.
  • Η κατάταξη μεταξύ των υποψηφίων που έχουν τα ίδια προσόντα (κύρια ή επικουρικά) γίνεται κατά φθίνουσα σειρά, με βάση τη συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνουν από τα βαθμολογούμενα κριτήρια κατάταξης (χρόνος ανεργίας, αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας, αριθμός ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες, βαθμός τίτλου σπουδών, εμπειρία).
  • Στην περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων στη συνολική βαθμολογία προηγείται αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο πρώτο βαθμολογούμενο κριτήριο (χρόνος ανεργίας) και αν αυτές συμπίπτουν, αυτός που έχει τις περισσότερες μονάδες στο δεύτερο κριτήριο (αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας) και ούτω καθεξής.
Imerisia

Πηγή : filiatra news