Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος Νομού Μεσσηνίας

Με σκοπό τη διάδοση της ελληνικής και μεσογειακής μαγειρικής, καθώς και των προϊόντων που την απαρτίζουν, ιδρύθηκε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Executive Chefs Club of Greece) στο Νομό μας, με έδρα στην Καλαμάτα…

Ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης, Αξιώτης Παράσχος, καλεί «σε συμπόρευση όλη την οικογένεια των επαγγελματιών εστίασης, μαγείρων, αρχιμαγείρων, ζαχαροπλαστών και συναφών επαγγελμάτων, προκειμένου να ενταχθούν σ΄αυτήν την προσπάθεια που θα αναβαθμίσει τον κλάδο μας και θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο επάγγελμά μας». Όπως σημειώνει ο Αξιώτης Παράσχος, «σκοπός της λέσχης, είναι η ανάδειξη, κατάρτιση και επαγγελματική καταξίωση του Έλληνα γαστρονόμου και γενικά η προώθηση σε όλον τον κόσμο, της ελληνικής μαγειρικής που βασίζεται κυρίως στη μοναδική Μεσογειακή διατροφή». Τονίζει δε ότι «η ανάδειξη του Έλληνα παραγωγού και των Eλληνικών προϊόντων, είναι προτεραιότητά μας και θέλουμε να είμαστε δίπλα σε ανθρώπους που στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, παράγουν με μεράκι και αγάπη τα αγνά Ελληνικά προϊόντα και στη συνέχεια τα διαθέτουν στην Ελληνική και ξένη αγορά μέσω των εξαγωγών».

Όσον για τη Μεσσηνία και τα προϊόντα της, ο επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης σημειώνει ότι «είναι ένας τόπος παραγωγής εξαιρετικών προϊόντων όπως το ελαιόλαδο, τα κρασιά, τα τυροκομικά προϊόντα κλπ», ενώ καλεί «όλους τους τοπικούς άρχοντες να στηρίξουν την προσπάθειά μας αυτή με κάθε δύναμη, ώστε η Μεσσηνιακή αγνή παραγωγή, να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα και όλον τον κόσμο». Ακόμη ο Αξιώτης Παράσχος τονίζει ότι «η δράση της λέσχης, θα είναι στα πλαίσια της οργάνωσης συνεδρίων, διαγωνισμών, σεμιναρίων κατάρτισης αλλά και κάθε εκδήλωσης που αφορά την Ελληνική μαγειρική και γαστρονομία, όπως και η εξυπηρέτηση του επαγγελματία. Μέλημά μας η παραμονή στις ηθικές αξίες που μας οδήγησαν στην απόφαση δημιουργίας αυτής της λέσχης. Η συνεργασία με όλους τους φίλους της μαγειρικής και της γαστρονομίας σε όλον τον κόσμο είναι ο κύριος στόχος μας και πρέπει να θεωρείται δεδομένο το ενδιαφέρον μας, για τη διάδοση της ελληνικής και της μεσογειακής μαγειρικής και διατροφής γενικότερα.


Πηγή : radio 936