Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πυρ και μανία οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου για τα έσοδα των λαϊκών που πάνε στην Περιφέρεια

Δεν είμαστε μόνο να μαζεύουμε τα μαρουλόφυλλα

Την απόσυρση του άρθρου 42 στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές το οποίο αναφέρει ότι αφαιρείται η αρμοδιότητα από τους δήμους όσον αφορά τους πόρους και πηγαίνουν στην Περιφέρεια ζητά και η Περιφερειακή Ένωση Πελοποννήσου, αφού θεωρούν ότι αυτή η απόφαση είναι ετεροβαρής για την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού.

Και όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Νεμέας Βαγγέλης Ανδριανάκος στην τελευταία συνεδρίαση των δημάρχων "δεν γίνεται να μας έχουν μόνο για να μαζεύουμε τα μαρουλόφυλλα και να δεχόμαστε όλες τις επιπτώσεις από τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και να μην έχουμε λόγο ούτε στις άδειες που δίνονται".

Οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου θεωρούν ότι οι προτεινόμενες διατάξεις συνιστούν το αποκορύφωμα του συγκεντρωτισμού καθώς αφαιρείται από τους Δήμους η σχετική αρμοδιότητα. Να τονίσουμε ότι η ΚΕΔΕ αλλά και οι κατά τόπους ΠΕΔ έχουν διατυπώσει απλή και ξεκάθαρη θέση να περάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αφορά στις λαϊκές αγορές στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση.

Αλλά όπως λένε οι δήμαρχοι οι θέσεις τους αγνοούνται συστηματικά από την Πολιτεία και το Αρμόδιο Υπουργείο.

Να αναφέρουμε δε πως οι δήμαρχοι θεωρούν ατιμωτικό για την αυτοδιοίκηση α' βαθμού να μην συμμετέχουν στην επιτροπή που δίνει τις άδειες - οι άδειες δίνονται από τις Περιφερειακές Ενότητες.

ε.τ.


Πηγή : messinia portal