Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Δεν υπολόγισαν τα κύματα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

«Δεν είχαν εκτιμηθεί επαρκώς οι δυνάμεις του κυματισμού σε ακραία φαινόμενα», γι’ αυτό καταστράφηκε το λιμάνι της Κυπαρισσίας.

Αυτό υποστηρίζει ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Κωστόγιαννης στο υπηρεσιακό του σημείωμα, το οποίο δόθηκε ως απάντηση στην ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου. Ο κ. Κωστόγιαννης, αφού ενημερώνει για το έργο της επέκτασης του προσήνεμου μόλου που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2007 με προϋπολογισμό 5.547.150 ευρώ, σημειώνει: «Λόγω της μη επαρκούς εκτίμησης των δυνάμεων του κυματισμού και της υποδιαστασιολόγησης των τεχνητών ογκολίθων θωράκισης του μόλου (όπως απεδείχθη από τη σύνταξη νέας μελέτης) σε ακραία φαινόμενα κυματισμού το Δεκέμβριο του 23012, αλλά και πρόσφατα, παρασύρθηκαν οι φυσικοί και τεχνητών ογκόλιθοι προστασίας με επακόλουθο την καταστροφή μέρους του τοίχου και του δαπέδου του νέου μόλου, αλλά και καταστροφή της ανωδομής του παλαιού μόλου».

Ενημερώνει, επίσης, ότι «έχει συνταχθεί μελέτη για την αποκατάσταση, η οποία τελεί υπό έγκριση και έχει ζητηθεί η χρηματοδότηση του έργου προϋπολογισμού 2.078.500 ευρώ, προκειμένου να δημοπρατηθεί άμεσα η αποκατάσταση του προσήνεμου μόλου και τμήματος θωράκισης του νέου, αλλά και του παλιού μόλου».

Γ.Σ.


Πηγή : eleutheria online