Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Έκπτωση στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ ζήτησαν οι τρίτεκνες οικογένειες της Μεσσηνίας

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Την αγανάκτησή τους προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, με πολιτισμένο όμως τρόπο, εκδήλωσαν το πρωί τρίτεκνες οικογένειες της Μεσσηνίας, που ζητούν επί μήνες έκπτωση 20% στις τιμές των εισιτηρίων…

Στο σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ οι τρίτεκνοι παρουσίασαν ένα θεατρικό σκετσάκι, με έναν τύπο αδιάφορο να διαβάζει την εφημερίδα του σε ένα δωμάτιο και ένα ζώο να πηγαινοέρχεται θυμωμένο επειδή ο συγκεκριμένος τύπος, που ήταν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, δεν του δίνει σημασία.

Ακολούθως οι τρίτεκνοι απόκλεισαν συμβολικά την είσοδο των λεωφορείων, ενώ στη συνέχεια μίλησαν με τον πρόεδρο της εταιρείας, Νικήτα Μπούρα, ο οποίος είπε ότι βλέπει με κατανόηση το αίτημά τους, όμως αρμόδια να αποφασίσει είναι η Γενική Συνέλευση των μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιούνη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών Μεσσηνίας, Χρήστος Κορομηλάς, κάλεσε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ να δείξει αλληλεγγύη στους τρίτεκνους, που υπογράμμισε ότι δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν οικογένειες που έχουν αποσύρει τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους και δεν έχουν μέσο να μετακινηθούν. Επίσης ο Χρήστος Κορομηλάς ανέφερε ότι άλλα Υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας έχουν θεσπίσει εκπτώσεις για τους τρίτεκνους, οι οποίες μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ανέρχονται και στο 50%.

Το αίτημα για μειωμένο εισιτήριο έκαναν και η Βούλα Ζουζούνη, από τις τρίτεκνες οικογένειες της Κορώνης, όπως και η Ελευθερία Νικολοπούλου, από τις τρίτεκνες οικογένειες της Τριφυλίας, που ζήτησε τουλάχιστον σε πρώτη φάση να θεσπιστεί εισιτήριο με έκπτωση μόνο για Σαββατοκύριακα.

Από την πλευρά του ο Νικήτας Μπούρας ανέφερε ότι από την κρίση δοκιμάζεται και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και πως η διοίκηση δεν μπορεί να λάβει απόφαση που έχει σχέση με τα οικονομικά της εταιρείας χωρίς προηγούμενη έγκριση από τη Γενική Συνέλευση. Ζήτησε λοιπόν μέχρι τις 29 Ιούνη να χορηγηθούν από το Σύλλογο στη διοίκηση όλα τα στοιχεία (πόσοι θα είναι οι δικαιούχοι της έκπτωσης κ.λπ), ώστε αυτά να τεθούν υπόψη της Γενικής Συνέλευσης και να πάρουν οι μέτοχοι την απόφασή τους.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal