Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Mε 39,8 εκ. η Κομισιόν χρηματοδοτεί το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Παρασκευή επένδυση ύψους 39,8 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την ανακατασκευή τμημάτων της εθνικής οδού Τριπόλεως – Καλαμάτας, ειδικότερα δε του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα. Το έργο αφορά την ανακατασκευή του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα (10,2 χλμ.) της εθνικής οδού Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας. Το τμήμα αυτό είχε κατασκευαστεί στο διάστημα 1991-2000 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήταν όμως εκτός λειτουργίας από το 2003 λόγω εκτεταμένης κατολίσθησης.

Η ανακατασκευή στοχεύει στη βελτίωση της προσπελασιμότητας στην πελοποννησιακή ύπαιθρο, στη μείωση του χρόνου διαδρομής και στη βελτίωση της ασφάλειας. Σχολιάζοντας την απόφαση, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, δήλωσε: «Η ανακατασκευή ήταν απαραίτητη. Χαίρομαι που η επένδυση πήρε το πράσινο φως. Με την ανακατασκευή του τμήματος αυτού θα βελτιωθεί περαιτέρω η προσπελασιμότητα στην Πελοπόννησο, γεγονός που θα ωφελήσει άμεσα όλους τους οδηγούς. Το έργο αυτό συμπληρώνει το προηγούμενο επιτυχημένο μας έργο, εκείνο της παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Τριπόλεως – Καλαμάτας». Πηγή της επένδυσης είναι το συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα «Ενίσχυση της προσπελασιμότητας». 


Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα χορηγήσει 39,8 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση θα είναι 137,4 εκατ. ευρώ. Έχουν δημιουργηθεί άμεσα 1.519 θέσεις εργασίας κατά το διάστημα κατασκευής του τμήματος, ενώ 165 θέσεις θα διατηρηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του. Ο αυτοκινητόδρομος έμεινε ανοικτός στην κυκλοφορία σχεδόν στο σύνολό το,υ με εξαίρεση μία μεταλλική γέφυρα μήκους 390 μέτρων που αναμένεται να παραδοθεί το 2013.

Πηγή : radio936