Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τριφυλία: Ολοκληρώνεται η φύτευση του καρπουζιού


Σε εντατικούς πλέον ρυθμούς ολοκληρώνεταιαυτές τις ημέρες η φύτευση του πρώιμου καρπουζιούστην Τριφυλία. 

Αν και οι καιρικές συνθήκεςμε τις έντονες βροχοπτώσεις και τον αέρα δεν ευνόησαν τους καρπουζοπαραγωγούς στην διαδικασία της φύτευσης και κάλυψης των φυτών, κάποιοι παραγωγοί στο Λιμενάρι Φιλιατρών έχουν ολοκληρώσει ήδη εδώ και περίπου 25 ημέρες τις εργασίες αυτές.

Όπως είπε στο filiatranet ο παραγωγός Βασίλης Κοροβίλας, στην περιοχή την δική μας, κάποιοι πρόλαβαν εκμεταλλευόμενοι ένα καλό τριήμερο από πλευράς καιρού να φυτεύσουν, με αποτέλεσμα να έχουν αναπτυχθεί αρκετά τα φυτά. Οι περισσότεροι όμως λόγω του καιρού φύτευσαν αργά σχεδόν μαζί με τους παραγωγούς της Ηλείας.

Όλα πλέον εξαρτώνται από τον καιρό, ενώ το κόστος συνεχίζει να παραμένει υψηλό και από εκεί και πέρα η ποιότητα και η πώληση θα καθορίσουν αν και πόσο μεροκάματο θα βγάλει ο Αγρότης.

Η παραγωγή του, αν όλα πάνε καλά μας είπε αναμένεται τα τέλη Μαϊου, ενώ για τους υπόλοιπους το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. 

Στην Τριφυλία σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Παρασκευόπουλο, οι φυτεύσεις έχουν ξεπεράσει το 60% και συνεχίζονται όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. 

Παρακολουθήστε το βίντεο:
(Διαθέσιμο και σε HD, από την επιλογή ποιότητας) 



Πηγή : filiatranet