Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η Aegean Airlines ανοίγει το… χορό των αφίξεων στις 9 Μαρτίου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Αυξημένη η φετινή κίνηση σύμφωνα με τα στοιχεία

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Από τις αρχές Μαρτίου ξεκινά η φετινή τουριστική περίοδος για τη Μεσσηνία, με την άφιξη στις 9 του μήνα της πρώτης πτήσης εξωτερικού από τη Στοκχόλμη με την Aegean Airlines. Την επόμενη ημέρα αναμένεται η δεύτερη άφιξη από το Μόναχο, με αεροπλάνο της ίδιας εταιρείας.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού, αν μη τι άλλο, προϊδεάζει για ένα καλοκαίρι με μεγάλη κίνηση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και, κατά συνέπεια, τη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τα προγράμματα πτήσεων που έχουν κατατεθεί στην Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, μέχρι τις 23/2/2013, η γενικότερη «εικόνα» των πτήσεων έχει ως εξής:

H AEGEAN AIRLINES, η οποία θα έχει την περισσότερη πτητική δραστηριότητα, θα πραγματοποιεί πτήσεις στους προορισμούς Στοκχόλμη Σουηδίας, Γκέτερμποργκ Σουηδίας, Μόναχο Γερμανίας, Μόσχα Ρωσίας, Αγ. Πετρούπολη Ρωσίας, Κίεβο Ουκρανίας, Τελ Αβίβ Ισραήλ και Αθήνα.

Όσον αφορά στα ωράρια εκτέλεσης των πτήσεων, αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν σύντομα, μετά την επίλυση ορισμένων εκκρεμοτήτων.

Η EASY JET (εταιρεία χαμηλού κόστους), η οποία δραστηριοποιείται για πρώτη φορά, θα πραγματοποιεί πτήσεις από και προς Λονδίνο κάθε Τρίτη και Σάββατο, από 9/7 έως 26/10/13.

H RAYAN AIR (εταιρεία χαμηλού κόστους), η οποία επίσης δραστηριοποιείται για πρώτη φορά, θα πραγματοποιεί πτήσεις από και προς το Μιλάνο Ιταλίας κάθε Τρίτη και Σάββατο, από 2/4 έως 26/10/13.

Η ΤHOMAS COOK θα εκτελεί πτήσεις από και προς το Λονδίνο και Μάντσεστερ Ην. Βασιλείου, από 26/5 έως 29/9/13 σε Λονδίνο και από 5/5 έως 29/9/13 σε Μάντσεστερ.

Η TRANSAVIA AIRLINES θα εκτελεί πτήσεις από και προς το Άμστερνταμ Ολλανδίας κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από 22/4 έως 7/10/13.

Η AUSTRIAN θα εκτελεί πτήσεις από και προς τη Βιέννη Αυστρίας κάθε Κυριακή, από 19/5 έως 29/9/13.

Η SKANDINAVIAN θα εκτελεί πτήσεις από και προς το Όσλο Νορβηγίας κάθε Σάββατο, από 18/5 έως 12/10/13.

Η TRAVEL SERVICES θα εκτελεί πτήσεις από και προς την Πράγα Τσεχίας με συχνότητα ανά δεκαήμερο, από 17/6 έως 30/9/13.

Η NIKI AIRLINES θα εκτελεί πτήσεις από και προς τη Βιέννη Αυστρίας, από 16/5 έως 3/10/13.

Η GERMANIA AIRLINES εκτελεί πτήσεις από και προς το Λονδίνο Ην. Βασιλείου, από 26/5 έως 13/10/13.

Η URAL AIRLINES θα εκτελεί πτήσεις από και προς την Αγ. Αικατερίνη (Ekaterinigbourg) Ρωσίας, από 28/5/13 έως 1/10/13.

Η ASTRA AIRLINES θα εκτελεί πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη καθημερινά, εκτός Τρίτης, σε όλη τη διάρκεια του θερινού ωραρίου.

Πηγή : tharrosnews