Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Δήμος Τριφυλίας: Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή για τον Προϋπολογισμό

Συνεδρίασε την Δευτέρα στις 7μ.μ. η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, με αντικείμενο την ψήφιση του Προϋπολογισμού, όπου δεν έλειψαν οι αντιδράσεις και τα αίματα άναψαν.

Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας τόνισε ότι με τις νέες αλλαγές και την αυστηρή επιτήρηση ο Προϋπολογισμός είναι προϋπολογισμός λιτότητας, καθώς πλέον όλα εξαρτώνται από την είσπραξη των εσόδων. Από εδώ και πέρα θα υπάρχει μία πολύ σφιχτή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και είναι στα χέρια μας να μην ξεφύγουμε από αυτήν την λογιστική καταγραφή. Για τους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου ανέφερε ότι προχωρούν οι νομικές διαδικασίες για την διεκπεραίωσή των υποθέσεων.

Ο κ. Ανδρινόπουλος στην εισήγησή του έκανε λόγο για έναν προϋπολογισμό που δεν είναι όπως θα θέλαμε, στοχεύει όμως τουλάχιστον στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την αύξηση των εσόδων και την μείωση των δαπανών, σε συνδυασμό με την καλύτερη αξιοποίηση των μέσων του Δήμου.

Ο κ. Σωτηρόπουλος ανέφερε ότι στον Δήμο επικρατεί μπάχαλο, καθώς δεν είναι ικανός να εισπράξει ούτε την ύδρευση που κυρίως στα Φιλιατρά οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν περσινούς και προπέρσινους λογαριασμούς. Για τον προϋπολογισμό είπε ότι δεν είναι ρεαλιστικός και στάθηκε ιδιαίτερα στις "μαύρες" οφειλές του Δήμου που δεν έχουν καταγραφεί.

Έντονος διάλογος ξέσπασε ανάμεσα στον κ. Δριμή και τον κ. Σαμπαζιώτη για τις πληρωμές του Δήμου, όπου όπως ανέφερε ο κ. Δριμής δεν ακολουθείται σε όλους η ίδια νόμιμη διαδικασία για την εκτέλεση και την υλοποίηση των έργων με τις απαραίτητες επιτροπές παραλαβής ώστε να γίνει η εξόφλησή τους.

Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net