Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Διαχρονικές μνήμες της Κυπαρισσίας από τον Αθανάσιο Φωτόπουλο

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Κυπαρισσία και τους ανθρώπους των γραμμάτων που γαλουχήθηκαν ή εμπνεύστηκαν από την 'Αρκαδιά' πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ε. παρουσία ανθρώπων του γραπτού λόγου και φορέων αλλά και πολιτών όπου ο  συμπατριώτης Αθανάσιος ΦΩΤΌΠΟΥΛΟΣ μίλησε και για το βιβλίο του που αφορά την Κυπαρισσία του χθες και το σήμερα. Ο συγγραφέας παρέθεσε σημαντικά στοιχεία της τοπικής ιστορίας δεμένα αρμονικά με το πολιτισμό του τόπου μας αλλά και την διαχρονική αξία των πνευματικών ανθρώπων που δέθηκαν με τον τόπο μας. Ανέδειξε άγνωστες πτυχές της ζωής σε παλιότερες εποχές με βάση της κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες της εποχής αλλά και τα πρόσωπα που συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτήν.

Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά σε προσωπικότητες και μορφές του γραπτού λόγου που κατάγονται από τον τόπο μας όπως ο Αρίστος Σταθόπουλος και ο Μιχάλης Κατσαρός τον οποίο είχε γνωρίσει, μέχρι τους νεώτερους όπως ο Διονύσης Πιτταράς αλλά και ποιητές που ανέδειξε ο τόπος μας.

Το κοινό εντρύφησε στις πλούσιες θεματικές παρουσιάσεις της ιστορικής πόλης που παρουσίασε ο κ. Φωτόπουλος για την αλληλουχία γεγονότων και ιστορικών δεδομένων. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της Μητρόπολης Τριφυλίας-ολυμπίας, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού σχολείου και διοργναωτής κ. Νίκος Τζώνης, πρώην Δήμαρχοι όπως ο κ. Πάνος Τσάκος, ο συγγραφέας και πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Στρατικόπουλος αλλά απουσίαζαν δυστυχώς εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ιδίως όταν έγινε αναφορά στο έργο του νΥν Δημάρχου ο οποίος είχε πληροφορηθεί για την εκδήλωση ακόμα και όταν συνεδρίαζε η Οικονομική επιτροπή του Δήμου


Πηγή : kyparissiotis