Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Κυπαρισσία: Συλλαλητήριο Εκπαιδευτικών για την μνημονιακή πολιτική στην Παιδεία

Συλλαλητήριο στην πλατεία της Κυπαρισσίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί της Τριφυλίας, συμμετέχοντας σε ένα 10ημερο Δράσεων της ΟΛΜΕ, ενώ για σήμερα 21 Μαρτίου έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Διευθύνσεις και Περιφέρειες.

Συμπαραστάτες στον αγώνα τους βρήκαν τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών και τον Παμμεσσηνιακό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η Ιωάννα Μαραβελή, Γραμματέας του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τόνισε ότι από εσάς εξαρτάται το μέλλον και παλεύετε να εμπνεύσετε τα παιδιά αγάπη για την γνώση και ελπίδα για την ζωή.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είπε ότι όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μία φυλακή και όποιος δεν επενδύσει στην Παιδεία, δεν επενδύει στο μέλλον.

Ο Μπάμπης Καλογερόπουλος μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών δήλωσε την απόλυτη συμπαράσταση του Συλλόγου σε αυτόν τον αγώνα και για να πετύχουν θέλουν ενότητα.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Β΄Μεσσηνίας Παντελής Μπαζάνος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά η εκπαιδευτική κοινότητα, τονίζοντας ότι τα Δημόσια Σχολεία εδώ και χρόνια έχουν αφεθεί στην τύχη τους που επιβιώνουν ως εκπαιδευτικά ιδρύματα χάρη στην εργατικότητα και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών. Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή, δεχόμαστε όλοι απανωτά χτυπήματα στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net