Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Τρελό αποκριάτικο πάρτι και ξεφάντωμα στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας το Σάββατο

Τρελό αποκριάτικο πάρτι διοργάνωσε, από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι αργά το βράδυ, στην ιστορική «Αρκαδιά» η ΑΜΚΕ «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης»! Ένα πάρτι που, παρά τον καιρό με την ψύχρα, ζέστανε την ατμόσφαιρα από τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία των διοργανωτών, των ανθρώπων του «Προγράμματος» και των καταστημάτων της Παλιάς Πόλης που συμμετείχαν ενεργά σε αυτό! Μικροί και μεγάλοι, μασκαρεμένοι ή μη, πέρασαν όμορφα, χάρηκαν, διασκέδασαν και ξεφάντωσαν σε αποκριάτικους ρυθμούς.

Η Παλιά Πόλη ήταν αποκριάτικα στολισμένη με σημαιάκια, ενώ οι διοργανωτές κερνούσαν σοκολατάκια Lacta και τσίπουρο «Νταραίος» και μοίραζαν σερπαντίνες! Από ηχεία ακούγονταν αποκριάτικα τραγούδια, η εορταστική διάθεση των διοργανωτών και το κέφι του κόσμου έκαναν το πάρτι, τρελό! Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας παρουσίασε παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς – πώς το τρίβουν το πιπέρι – ενώ για μικρούς και μεγάλους παρουσιάστηκε παράσταση καραγκιόζη από το Θανάση Σαρτζή! Κάθε κατάστημα είχε τη δική του θεματική μασκαράτα, ενώ παρουσιάστηκαν μουσικά ανθολόγια και χορευτικοί ρυθμοί από τα 50’s μέχρι σήμερα! Ήταν ένα πάρτι, πραγματικά, ξεχωριστό, που χάρισε στον κόσμο χαρά, ο οποίος, από το μεσημεράκι, παράλληλα έκανε τις βόλτες του στα Καλντερίμια, τα σοκάκια, το Κάστρο των Γιγάντων, ενώ απόλαυσε το καφέ του και το φαγητό και ποτό του στα καταστήματα της «Αρκαδιάς»!

Βεβαίως, αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του «Προγράμματος» και τους συνδιοργανωτές από τα καταστήματα για το φανταστικό πάρτι που πραγματοποίησαν! Αυτό το πάρτι, μάλιστα, ήταν και η μοναδική αποκριάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κυπαρισσία το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και θύμισε στον κόσμο ότι έχουμε Αποκριά, αφού από το δήμο Τριφυλίας, δεν κρέμασαν ούτε μία μάσκα – έχουν πλούσιο αποκριάτικο υλικό από προηγούμενα χρόνια -  σε μια κολόνα, έτσι για να φαίνεται και να σπάει η μαυρίλα της εποχής που διανύουμε!

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Πηγή : tharros news